10 υπέροχα μέρη που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν..

10 υπέροχα μέρη που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν..

Τα Rainbow Mountains.. Ένα υπέροχο πραγματικά θέαμα που έχει δημιουργηθεί από κοιτάσματα ορυκτών και κόκκινο ψαμμίτη μέσα στα τελευταία εκατομμύρια χρόνια.. Βρίσκεται στο γεωλογικό πάρκο Zhangye Danxia Landform στην Gansu της Κίνας..

 

mexico river

 

 

 

Οι καταρράκτες Iguaza.. Είναι γνωστοί και ως ένα από τα 7 θαύματα της φύσης.. Βρίσκονται κοντά στον Paraná και στις Μισιόνες της Αργεντινής..

 

iguaza falls

 

 

 

Η γέφυρα του Falkirk.. Βρίσκεται στα Central Lowlands της Σκωτίας και εξυπηρετεί την μεταφορά διαφόρων σκαφών από το Forth και Clyde Canal στο Union Canal..

 

Falkirk Wheel Genel

 

 

 

Η Άγνωστη "αερότρυπα" της Arizona γνωστή και ως Wupatki National Monument, μία τρύπα που βγάζει άερα... Με τον αστικό μύθο να αναφέρεται σε πνεύματα ανθρώπων που έμεναν τα παλιά χρόνια κοντά στην τρύπα και τώρα προστατεύουν την περιοχή.. Βρίσκεται στην Arizona κοντά στην πόλη Flagstaff..

 

arixona blowhole

 

 

Το Baba Gurgur μέχρι και το 1948 θεωρούταν ώς η μεγαλύτερη περιοχή πετρελαίου στον κόσμο.. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι έχει ασταμάτητη φλόγα ακόμα και τώρα λόγω των φυσικών αερίων στην περιοχή.. Βρίσκεται στο Βόρειο ιρακ..

 

baba gurgur

 

 

 

Η ρόζ λίμνη της Retba.. Το ροζ της χρώμα προκαλείται από τα φύκια Dunaliella salina.. Επίσης περιέχει αλάτι σε υψηλή περιεκτικότητα, πάνω από 40% σε κάποια σημεία.. Βρίσκεται στο Cap Bert στην Σενεγάλη..

 

Retba

 

 

 

Το Son Doong Cave είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο.. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να - Κε Μπανγκ στο Βιετνάμ..

 

hang son doong cave

 

 

 

To Catedral de Marmol, ένα θέαμα που προκαλείται από τη διάβρωση του ανθρακικού ασβεστίου στις όχθες της λίμνης General Carrera. Βρίσκεται στην Χιλή..

 

Catedral de marmol Chile

 

 

 

Τα Ιστορικά μνημεία Mount Nemrut.. Αγάλματα που χρονολογούνται σχεδόν 1 αιώνα π.χ και πιθανολογείται ότι χρίστικαν για να τιμήσουν βασιλείς της εποχής.. Βρίσκονται πάνω στα ψηλά βουνά της Τουρκίας..

 

mount nemrut