Όλοι εναποθέτουν όλες τις εξελίξεις μετά τις εκλογές, σαν να περιμένουν ένα θαύμα ή να φοβούνται μία καταστροφή.

 

Αυτό ακριβώς είναι το χρόνιο πρόβλημα της χώρας , μία ατελείωτη προσμονή που όμως δεν στοχεύει σε κάτι συγκεκριμένο, είναι κάτι αφηρημένο που περιμένουμε ότι θα δώσει παράταση στις ελπίδες μας για τις οποίες κάνουμε ελάχιστα πράγματα να υλοποιηθούν.

 

Όσο πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση, τόσο οι υποσχέσεις παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις από πλευράς πολιτικών και κανείς λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα μπορέσουν να τις υλοποιήσουν.

 

Ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν στην χρονιά που διανύουμε, όποιος κι αν εκλεγεί και το μόνο που πρέπει να παρακαλάμε είναι το να γίνει κυβέρνηση και μην αρχίσουμε τις εκλογές κάθε τρεις μήνες.

 

Σε καμία από  τις πολιτισμένες χώρες δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση του να βλέπουν όλοι σαν διέξοδο τις εκλογές ή την νέα μόδα με τα δημοψηφίσματα, κανείς δεν μιλάει για την ανάγκη να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, μόνο κάποιοι που ζουν εκτός Ελληνικής πραγματικότητας και αφού έκαναν ολέθρια λάθη, τώρα δηλώνουν πρόθυμοι να τα διορθώσουν αν τους δοθεί η ευκαιρία. Το κακό όμως έχει ήδη γίνει.

 

Ειλικρίνεια και συναίνεση μεταξύ των κομμάτων έχει ανάγκη η χώρα, τώρα περισσότερο από ποτέ. Με τα ψέμματα και την συνέχιση της ίδιας τακτικής του βολέματος των δικών μας ανθρώπων και της αδιαφορίας για τα πραγματικά αίτια της κρίσης, δύσκολα θα δούμε φως.

 

Αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη κατά το συμφέρον τους, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η πραγματική οικονομία θα τους τιμωρήσει και θα βουλιάξουν κι αυτοί μαζί με όλους.

 

Είμαστε ένας θαλασσινός λαός που πολλοί δεν ξέρουν να κολυμπάνε στην θάλασσα, αλλά και να διορθώνουν τα λάθη τους στην οικονομία, δυστυχώς αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί που κατευθύνουν τις τύχες μας ποτέ δεν έχουν νιώσει οι ίδιοι την πίεση και φτώχεια που προκαλούν τα λάθη τους.

 

 

Κώστας Ζουγρής