Μία φράση από κωμωδία στα τέλη της δεκαετίας του '60 με το ντουέτο Φράνκο και Τσίτσο. 
 
 
Στην ταινία με την αναχώρηση του πλοίου στο οποίο επέβαιναν, ο Φράνκο αναφώνησε, Τσίτσο το λιμάνι φεύγει.
 
 
Δημοσιεύθηκε η λίστα με τις ψήφους των Αμερικανών που ψήφισαν για να έχει το κοινό ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής στην είσοδο των καλλιτεχνών για αυτήν την χρονιά στο Rock and Roll Hall Of Fame.
 
 
1.Stevie Ray Vaughan and Double Trouble 31.04% (18,331,552 ψήφοι)

2.Nine Inch Nails 22.20% (13,114,452 ψήφοι)
3.Joan Jett & the Blackhearts 15.08% (8,907,062 ψήφοι)
4.Bill Withers 6.49% (3,830,589 ψήφοι)
5.The Paul Butterfield Blues Band 6.25% (3,692,968 ψήφοι)
Lou Reed 5.28% (3,121,380 ψήφοι)
War 2.67% (1,575,228 ψήφοι)
Green Day 2.59% (1,527,136 ψήφοι)
Sting 1.75% (1,034,508 ψήφοι)
N.W.A. 1.29% (761,395 ψήφοι)
Kraftwerk 1.15% (682,002 ψήφοι)
The Smiths 1.12% (662,229 ψήφοι)
The Spinners 1.12% (661,758 ψήφοι)
The Marvelettes 0.98% (580,523 ψήφοι)

 
Chic 0.98% (578,506 ψήφοι)
 
Η λίστα αυτή αποτελεί πραγματικό σοκ για αυτούς που έχουν δημιουργήσει την δικιά τους πλασματική εικόνα για την μουσική πραγματικότητα.
 
 
 Κανείς δεν αμφισβητεί τις προσωπικές επιλογές του καθενός μας, αλλά η συνεισφορά του κάθε καλλιτέχνη και η ιστορία που άφησε το έργο του είναι γραμμένη με την αξία που την αποτιμούν οι ειδικοί και η πλειοψηφία, όσο και αν αυτό θεωρείται στην χώρα μας, χώρα της δημοκρατίας, αντιδημοκρατικό.
 
 
Οι φίλοι των Smiths ίσως θα νομίζουν ότι οι Αμερικανοί είναι άσχετοι με την μουσική, η αλήθεια όμως είναι ότι μόνο από τους Green Day μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι έχουν σημαντικότερη μουσική προσφορά, άντε να δεχθούμε ότι ο Morrissey και ο Marr είναι καλύτεροι του Bill Withers, που δεν είναι.
 
 
Σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους υπάρχει σημαντική απόσταση που έχει καταγραφεί στην ιστορία της μουσικής και την αντιλαμβάνεται εύκολα ο κάθε σχετικός, είναι βέβαια περιττό να αναφέρω το γιατί οι NWA του Dr Dre, του Ice Cube, του MCRen και του EazyE είναι καλύτεροι σε σχέση με τους Smiths.
 
 
Η το γιατί η Joan Jett έχει επηρεάσει όλες σχεδόν τις γυναίκες του ροκ με την συμμετοχή της στις Runaways αλλά και το μετέπειτα συγκρότημα της που έχει επηρεάσει ακόμα και ανδρικές μπάντες.
 
 
Κι εμείς σε προσωπικό επίπεδο θα θέλαμε να μπουν οι Smiths, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα στο σύνολο αυτών που ψηφίζουν 
 
 
Δυστυχώς την ίδια αντιμετώπιση αμφισβήτησης της πραγματικότητας δείχνει κομμάτι του λαού μας και σε άλλες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές υποθέσεις.
 
 
Από τότε που άρχισε η εφαρμογή του μνημονίου, έχουν μείνει άνεργοι 1,5 άτομα του ιδιωτικού τομέα και κανείς του δημόσιου, όσοι πήραν σύνταξη συνεχίζουν βέβαια να πληρώνονται ενώ οι άνεργοι του ιδιωτικού τριγυρίζουν στα σκουπίδια για εξασφάλιση τροφής.
 
 
Όλα τα κόμματα αρνούνται να μας πουν την αλήθεια και αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι πολιτικοί, δηλώνουν αντίθετοι με το μνημόνιο σε ένα λαό που δεν θέλει να σκεφθεί το τι ακριβώς θα κερδίσει ο απλός πολίτης αν αύριο το πρωί βγούμε από το μνημόνιο.
 
 
 
Και βέβαια το ποιος θα πληρώσει τα χρέη στα κορόιδα όπως μας τους παρουσιάζουν κάποιοι Ευρωπαίους. 
 
 
Μήπως θα μας δώσουν πίσω αυτά που παράνομα μας έκλεψαν ή μας στέρησαν με τις αλλαγές στην εργατική νομοθεσία?.
 
  
Όλοι σχεδόν οι ξένοι οικονομικοί οίκοι του εξωτερικού ανακοίνωσαν ότι εκλογές στην Ελλάδα σ' αυτή τη φάση δεν είναι ότι το καλύτερο, το ίδιο λένε όμως και οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, όπου η μη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών υπερέχει σαφώς έναντι αυτών που τις θέλουν και εδώ βέβαια η μειοψηφία βλέπει συνωμοσία των ξένων.
 
 
Πάντα φταίνε οι κακοί ή άσχετοι ξένοι και καθόλου οι δικοί μας πολιτικοί που όλοι εγκαταλείπουν την  αντιμνημονιακή ρητορεία μόλις αναλαμβάνουν την εξουσία.
 
 
Τα πάντα στην χώρα μας λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην γίνεται τίποτα, το σύνταγμα προβλέπει βουλευτικές εκλογές κάθε 4 χρόνια, αλλά αν δεν εκλεγεί πρόεδρος, προβλέπονται εκλογές, δηλαδή το ένα αναιρεί το άλλο, το ίδιο ισχύει στα πάντα, μια ηθελημένη ασάφεια.
 
 
Κώστας Ζουγρής