Μετά από 3 χρόνια ετοιμάζονται για την νέα τους περιοδεία οι U2και σκέφτονται το ενδεχόμενο να δίνουν εναλλάξ παραστάσεις παίζοντας την μία μέρα δυνατό ροκ και την άλλη ακουστικό μόνο με απλά όργανα.

 

Υπάρχουν βέβαια και αντιρρήσεις γι' αυτό από ομάδα των φίλων τους, αλλά ότι και να κάνει κάποιος καλλιτέχνης πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα συμφωνούν.

 

Η ουσία είναι ότι μετά από τόσα χρόνια καριέρας συνεχίζουν να το ψάχνουν, όσο γι' αυτούς που τους κατηγορούν ότι δεν έκαναν καλό άλμπουμ ας απολαύσουν ένα ακόμα αριστούργημα καλλιτεχνών όπως ο Scott Walker που οι δίσκοι του δίνουν άλλοθι δήθεν καλλιτεχνικών αναζητήσεων σε πολλούς γουστάρουν την επιτυχία.

 

Αγνοούν όμως ηθελημένα το ότι καλλιτέχνες όπως ο Scott Walker ήταν χρόνια κομμάτι του συστήματος και κυνήγαγε το τοπ 40, τώρα απλά δεν έχει εδώ και δεκαετίες αυτήν την δυνατότητα όπως και πολλοί άλλοι που είναι αρκετά νεότεροι του.

 

Η καριέρα των μουσικών που γνωρίζουν επιτυχία έχει ένα κύκλο, όσοι καταφέρνουν να τον ξεπεράσουν είναι αυτοί που γράφουν την ιστορία της μουσικής και ως γνωστόν στην ιστορία δίνει ο καθένας την ερμηνεία του μέχρι να την τοποθετήσει οριστικά ο χρόνος εκεί που αξίζει.

 

Οι U2 ήδη έχουν εξασφαλίσει μία εξαιρετική θέση στην ιστορία της μουσικής ανεξάρτητα του αν κάποιοι βρίσκουν καλό ή όχι το τελευταίο τους άλμπουμ ή τους θεωρούν γερασμένους.

 

 

Κώστας Ζουγρής