Ένα γνωμικό που δεν ξέρω αν ήταν αυθεντικό του πεθερού μου, πιο πολύ μοιάζει με Κινέζικο και πιστεύω ότι αφορά αρκετούς από αυτούς που βρίζουν, όχι επικρίνουν τους U2 (αλλά και για μένα) για την ενέργεια τους να δώσουν δωρεάν το τελευταίο τους άλμπουμ, αυτό το κατάλαβαν και οι ίδιοι ότι δεν ήταν καλό παρά μόνο για την τσέπη τους και ζήτησαν συγγνώμη, αλλά για το αν είναι καλός ή όχι ο τελευταίος δίσκος τους.

 

Η ακρόαση ενός άλμπουμ είναι συνήθως υποκειμενική και υπάρχουν φίλοι της μουσικής που έχουν σαν καλύτερο δίσκο τους άλμπουμ που αγνοούν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι.

 

Γι' αυτό, παρά το γεγονός ότι βρήκα το άλμπουμ αρκετά καλό και με μερικά εντυπωσιακά τραγούδια που δείχνουν ότι δεν έχουν χάσει το χάρισμα που έχουν στην σύνθεση, θα περιορισθώ στο να αναφέρω μόνο μερικά ονόματα.

 

Ποιοι καλλιτέχνες γεννήθηκαν την χρονιά που οι U2 κυκλοφορούσαν το πρώτο τους άλμπουμ: Ashanti, Christina Aguilera, Monica, Jessica Simpson, Gotye, Win Butler των Arcade Fire.

 

Ποιοι ήταν στα τσαρτς εκείνη την χρονιά: Εarth, Wind And Fire, Donna Summer, Cheap Trick, Kool and The Gang, XTC, Kansas, Supertramp, Stevie Wonder, Joni Mitchell, Stevie Winwood.

 

Ποιοι κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ όπως οι U2: OMD, Culture Club, Big Country, Aztec Camera, Blow Monkeys, Ministry,Quarterflash, Asia, Dead Can Dance, The Alarm, 10000 Maniacs, Dream Syndicate, The Blue Nile.

 

 Ποιοι φτιάχτηκαν την ίδια χρονιά με τους u2 και τι κάνουν τώρα οι περισσότεροι?

 

Clash, Saxon, Damned, Fall, Foreigner, Ratt, B-52's, Buzzcocks, Joy Division, Boston, Black Flag, Siouxsie and The Banchees, Cure, Triffids, Wire, Feelies, Tom Petty and The Heartbreakers. 

Αυτά....

 

Κώστας Ζουγρής