Ο μύθος του Μίδα έχει αποκτήσεις εντελώς αντίθετη έννοια στην σημερινή Ελλάδα.
 
Ότι ακουμπούν αυτοί που κατευθύνουν τις τύχες μας απαξιώνεται εντελώς. Έκανα προχθές ένα ταξίδι μέσω της εθνικής οδού και πραγματικά έπαθα σοκ.
 
Ένα απέραντο νεκροταφείο έχουν καταντήσει την εθνική οδό, με τα αυτοκίνητα να περνούν στον ίδιο ρυθμό συχνότητας που περνούν στον ουρανό τα αεροπλάνα στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
 
Η αύξηση του κόμιστρου των διοδίων έφερε τα ίδια αποτελέσματα που είχε φέρει στο πετρέλαιο θέρμανσης, ελάχιστοι πια ταξιδεύουν, κι αυτοί μόνο όταν απολύτως απαραίτητο.
 
Για να πάει κάποιος από την Αθήνα στην Λάρισα θέλει περίπου όσα χρήματα χρειάζεται για να πάει με μία οικονομική πτήση σε μία Ευρωπαϊκή πόλη, βέβαια αυτό δεν λέει κάτι στους συμβούλους του πρωθυπουργού οι οποίοι με την αύξηση της φορολογίας σε όλους τους τομείς πιστεύουν ότι ελέγχουν τα πάντα.
 
Κάτι σαν τους νονούς της νύκτας που περνάνε κάθε τόσο από τους χώρους στους οποίους παρέχουν προστασία, για να εισπράξουν την αμοιβή για τις ανύπαρκτες υπηρεσίες τους.
 
Το πιο αστείο είναι ότι κάθε 40-50 χιλιόμετρα, υπάρχει μία εσοχή στις εθνικής οδούς για να κάνει όποιος επιθυμεί στάση, για να ξεκουρασθεί ή να κάνει την ανάγκη του. όμως αυτό πρέπει να το κάνει στο διπλανό χωράφι, ή στο στηθαίο του δρόμου, αφού οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς χάρις στα χρήματα που τους έδωσε η κυβέρνηση, χρήματα τα οποία πήρε με διάφορους  τρόπους από τους Έλληνες πολίτες, δεν φρόντισε να υπάρχει κάποια τουαλέτα.
 
Έτσι όποιος ταξιδεύει στην εθνική οδό, με την ερημιά που υπάρχει, είναι σαν να ταξιδεύει στους έρημους δρόμους μιας τριτοκοσμικής χώρας.
 
Tο γενικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ με μοχλό εκβιασμού την οικονομική τους κατάσταση, υπερβολική φορολογία από όσους δεν μπορούν να αντισταθούν, δηλαδή μισθωτούς και συνταξιούχους, διασπορά φόβου στους δημόσιους υπαλλήλους για ενδεχόμενη απόλυση με διάφορες αιτιολογίες,
 
Συμμαχία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες με τους οποίους μοιράζεται τα χρήματα που εισπράττει από την Ευρώπη μέσω ΕΣΠΑ.
 
Σκίζει τα ρούχα του ο αρμόδιος υπουργός για τον έλεγχο παράνομων προσλήψεων στο δημόσιο και απειλεί σωστά με αναδρομικές κυρώσεις, με την διαφορά ότι πρέπει να κάνει το ίδιο σε όλους τους τομείς και πάνω απ' όλα να φροντίσει να τιμωρηθεί ο τότε αρμόδιος υπουργός που είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για το σημερινό μπάχαλο της χώρας, όχι μόνο για τις παράνομες προσλήψεις (κάποιοι τις ανεβάζουν σε 865.000, την ανοχή του στην λαθρομετανάστευση, την λάθος τακτική στις φωτιές της Πελοποννήσου αλλά και για την διάλυση της Αθήνας με την ΄αμυντική΄στάση του στην περίοδο που ήταν υπουργός εσωτερικών το 2008.
 
Το τρένο προχωράει, πιστεύω ο πρωθυπουργός μας να μην πηδήξει από την θέση του οδηγού για να αποφύγει τις δυσκολίες που επιμελώς κρύβουν ΄κάτω από το χαλί΄ με τον συνέταιρο του, θα πρέπει όμως να αλλάξει αρκετούς από τους συμβούλους του, όπως πχ αυτόν που του συνέστησε την αύξηση φορολογίας στα καπνά με επακόλουθο την άνθηση του λαθρεμπορίου. 
 
Αν επιμείνει στην δεξιά στροφή, το μόνο που θα καταφέρει είναι να πάρει κάποιο κομμάτι από αυτούς που ψηφίζουν ΑΝΕΛ, το ΛΑΟΣ, αν και όσο βελτιώνεται η υγεία του Καρατζαφέρη κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει. 
 
Ας σκεφτεί και την πιθανότητα εκσυγχρονισμού το κόμματός του, ίσως μία προσέγγιση με το Ποτάμι πριν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτό μπορεί να γίνει βέβαια, να τον βοηθήσει.
 
Άλλωστε τα έχουμε δει όλα, τα πάντα μπορεί να γίνουν, ακόμα και το ΚΚΕ να συνεργασθεί μελλοντικά με την ΝΔ, μη γελάτε, έχει ξαναγίνει.
 
Κώστας Ζουγρής