Από τα ονόματα που έγραψαν την σύγχρονη μουσική ιστορία ο Bob Crewe πέθανε χθες το πρωί σε ηλικία 82 ετών.
Πραγματικός μουσικός θρύλος ο Bob, που είχα την τύχη να τον γνωρίσω και έδωσε μάλιστα μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στο ντοκιμαντέρ Once In A Lifetime έχει γράψει, ή έκανε παραγωγή σε δεκάδες επιτυχίες που τραγουδήθηκαν σε όλο τον πλανήτη.
Θυμάμαι πάντα την φιλοξενία που παρείχε σε μένα, την Nicole και όλο το συνεργείο του Once In A Lifetime. 
Φυσικό μουσικό ταλέντο, ο Crewe στην αρχή ασχολήθηκε με την μόδα και το 1957 σε ηλικία 26 ετών έγραψε τα πρώτα του τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, Silhouettes για τους Rays και το Daddy Cool που ήταν στην δεύτερη πλευρά του δίσκου και έγινε πετυχημένη διασκευή από τους Diamonds.
 
 
Στις αρχές της δεκαετίας του '60 μαζί με τον Bob Gaudio έκτισαν την επιτυχία των Four Seasons, ο Bob έγραφε στίχους ή έκανε παραγωγή σε τραγούδια όπως τα Sherry, Big Girls Don't Cry, Walk Like A Man, Begin', Rag Doll, Bye Bye Baby, το Can't Take My Eyes Of You προσωπική επιτυχία του Frankie Valli που διασκευάσθηκε αρκετά χρόνια αργότερα από την Lauryn Hill. 
Δημιούργημά του η εταιρία DynoVoice στην οποία ηχογράφησαν οι Toys το A Lovers Concerto και έκαναν καριέρα οι Mitch Ryder and the Detroit Wheels τους οποίους πήρε σαν άσημο συγκρότημα, τους άλλαξε όνομα και γνώρισαν αρκετές επιτυχίες. Δικές του είναι οι ενορχηστρώσεις στα Devil With A Blue Dress On, Sock It To Me Baby και Jenny Take A Ride.
 
 
Συμμετοχή είχε στο Jean του Oliver, το Navy Blue της Diane Reney.
Με το όνομα Bob Crewe Generation ηχογράφησε την επιτυχία Music To Watch Girls By.
Μαζί με τον Kenny Nolan έγραψαν το Lady Marmalade των Labelle που έγινε 2 φορές Νο 1, την δεύτερη με τα 4 κορίτσια Christina Guilera, Pink, Lil' Kim και Mya, η πρώτη ερμηνεία ανήκει στο συγκρότημα του Kenny Nolan, Eleventh Hour το 1974.
 
 
Το 2009 δημιούργησε το ίδρυμα Bob Crewe με σκοπό την βοήθεια ων και την καταπολέμηση του aids.
Τον ρόλο του στο μιούζικαλ Jersey Boys που έγινε ταινία από τον Clint Eastwood έπαιξε ο Peter Gregus, στην ταινία τον ρόλο έπαιξε ο Mike Doyle. 
 
Γιάννης Πετρίδης