Τα παιδιά που ακούνε ροκ είναι πιο μελετηρά από αυτά που ακούνε τραπ/χιπ χοπ

Τα παιδιά που ακούνε ροκ είναι πιο μελετηρά από αυτά που ακούνε τραπ/χιπ χοπ

Οι πιτσιρικάδες της εποχής σίγουρα δεν παρακολουθούν την μουσική με την προσήλωση που έδειχναν γι' αυτήν οι παλαιότερες γενιές, όμως είναι φανερό και εύκολο να το διαπιστώσει κανείς ότι οι νέοι που ακούνε ροκ έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα τους και είναι πιο μελετηροί.

Η αυτοκτονία του 12χρονου που μάλλον προκλήθηκε όπως λένε από ένα παιχνίδι του ΤικΤοκ δείχνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νέοι οι οποίοι μέσω της μουσικής θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν ακίνδυνα τον ελεύθερο χρόνο τους και να διευρύνουν τις φιλίες τους.

Περισσότερο χρόνο αφιερώνουν σήμερα στην μουσική τα κορίτσια γι' αυτό και οι γυναίκες κυριαρχούν στην σημερινή μουσική σκηνή, τα ακούσματα τους δεν είναι μόνο ποπ, αλλά έχουν φέρει στην επικαιρότητα συγκροτήματα όπως οι Go-Go's, Breeders, Lush, Warpaint και άλλες γυναίκες πυυ έχουν φανατικό κοινό.

Η επιτυχία που γνώρισαν κορίτσια όπως οι Billie Eilish και Olivia Rodrigo που συνεχίζουν την επιτυχία που γνώρισαν οι Lady Gaga, Katy Perry, Miley Cyrus και πολλές άλλες, σίγουρα θα προσελκύσει περισσότερα κορίτσια στην μουσική.

Κώστας Ζουγρής