Οι Έλληνες ηθελημένα αγνοούν το τι συμβαίνει στον κόσμο, ζουν στις δεκαετίες '80 και '90

Οι Έλληνες ηθελημένα αγνοούν το τι συμβαίνει στον κόσμο, ζουν στις δεκαετίες '80 και '90

Ο σύγχρονος Έλληνας περνάει την μέρα του συζητώντας για την ομάδα που υποστηρίζει, το κόμμα του και πάνω απ' όλα τα τηλεοπτικά reality τα οποία έχουν ιδιαίτερη επιτυχία, όπως και οι τηλεοπτικές σειρές.

Η πανδημία, αν και είναι κοντά μας 2 χρόνια δεν είναι κάτι που πιστεύουν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι μία συνωμοσία των ξένων για να ελέγξουν τον πλανήτη, να πουλήσουν τα εμβόλια τους και γενικά να βλάψουν όσους πιστεύουν σ' αυτά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αρχικά προκάλεσε ένα φόβο, αλλά σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πλανήτη έχει περάσει στο περιθώριο ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα επικρατήσει σε ένα πόλεμο που αν και είναι εισβολή ενός κράτους, των Ρώσων, τον χρεώνουν και στους συμμάχους που αποτελούν το ΝΑΤΟ ανακατεύοντας το παρελθόν και ειδικά την Γιουγκοσλαβία, ενώ υπάρχουν και αναφορές για την Κύπρο και την αδιαφορία που έδειξε το ΝΑΤΟ σε μία περίπτωση που θεωρούν ίδια με αυτήν της Ουκρανίας.

Γενικά τα περισσότερα ΜΜΕ ασχολούνται σαφώς περισσότερο με την Πισπιρίγκου, το Survivor, το Masterchef και ανάλογες περιπτώσεις, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει περάσει στα ψιλά, πιστεύοντας ότι μια χώρα πρέπει να είναι ουδέτερη, αλλά να απολαμβάνει την βοήθεια των συμμάχων της όταν την έχει ανάγκη.

Μόλις σήμερα όλα τα κόμματα εκτός της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ τάχθηκαν αντίθετοι με μία αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ σαν να είμαστε η Βόρεια Κορέα, αυτή η διπροσωπία βέβαια δεν εφαρμόζεται όταν η σημερινή αντιπολίτευση είναι στην κυβέρνηση και οι υπογραφές για τις βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα έπεσαν κανονικά, μιλάμε για μια αστεία κατάσταση.

Οι δεκαετίες '80 και '90 έχουν περάσει εδώ και πολλά χρόνια και τις οικονομικές ατασθαλίες του ΠΑΣΟΚ με παροχές σε όλο τον κόσμο πληρώνει σήμερα η χώρα, ενώ στο μέλλον θα πληρώσει και τις παροχές της Ν.Δ.

Κώστας Ζουγρής