Πρέπει ο δημοσιογράφος να εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις;

Πρέπει ο δημοσιογράφος να εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις;

Προχθές το βράδυ σε ένα από τα δελτία ειδήσεων σε μικρό τηλεοπτικό κανάλι ο παρουσιαστής υπεραμύνθηκε του δικαιώματος του να εκφράζει ο δημοσιογράφος δημόσια τις πολιτικές του απόψεις και προτιμήσεις.

Θεωρεί δεδομένο και απαραίτητο το να εκφράζει ο δημοσιογράφος την γνώμη του σε ό,τι συμβαίνει βάζοντας στο κάθε συμβάν την δικιά του άποψη.

Αυτό βέβαια πιστεύουν και τα κόμματα τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να υποστηρίζουν τους δημοσιογράφους που τους στηρίζουν, όποτε αυτοί για διάφορους λόγους το έχουν ανάγκη.

Το 2008 στα επεισόδια που σήμαναν το τέλος του κέντρου της Αθήνας σαν φυσιολογικής πρωτεύουσας άκουγα στο ραδιόφωνο τον δημοσιογράφο να απευθύνεται από το μικρόφωνο στους αστυνομικούς οι οποίοι βέβαια δεν θα τον άκουγαν, λέγοντας να κάνετε αυτό και εκείνο. κοντά μου ήταν γνωστός δημοσιογράφος και εξαιρετικός άνθρωπος, τον ρώτησα λοιπόν, 'είναι σωστό να υποδεικνύει ο δημοσιογράφος στους αστυνομικούς το τι να κάνουν; και βέβαια μου απάντησε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά δεν συνέβαιναν στο παρελθόν σε χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία, στις οποίες ο δημοσιογράφος παλιά απλά έδινε αμερόληπτα τα περιστατικά, τώρα όλοι πια έχουν πολιτική άποψη, ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν και τους στηρίζει. Εσείς τι λέτε ποιο είναι το σωστό;

Κώστας Ζουγρής