Ποιος ο λόγος που γίνονται συνέχεια δημοσκοπήσεις και ποιος τις πληρώνει;

Ποιος ο λόγος που γίνονται συνέχεια δημοσκοπήσεις και ποιος τις πληρώνει;

Μερικούς μήνες μετά τις εκλογές, τσουπ άρχισαν να δημοσιεύονται οι δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές, ακόμα και όταν θεωρητικά ήταν να γίνουν σε 3 χρόνια.

Τι μας ενδιαφέρει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα κόμματα, αυτό θα κριθεί όταν θα γίνουν εκλογές και οι σφυγμομετρήσεις θα έχουν νόημα όταν θα υπάρχει ημερομηνία εκλογών.

Τώρα ρωτάνε 1000 άτομα και μας λένε ότι θέλουν, προφανώς θέλοντας να επέμβουν σε κάτι, δηλαδή στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Είναι περίπου σαν την δημοσίευση των ειδήσεων που αφορά τρομοκρατικές ενέργειες και τις προκηρύξεις των τρομοκρατών. Αν δεν υπάρχουν δημοσιεύματα, δεν θα έχουν λόγο κάθε τρεις και λίγο να κάνουν οι μπαχαλάκηδες τα δικά τους.

Έχουν βέβαια τον λόγο τους αφού ζούμε στην χώρα του μπάχαλου.

Ποιος πληρώνει λοιπόν αυτές τις δημοσκοπήσεις; τα κόμματα; το κράτος; ανώνυμοι επιχειρηματίες; ποιος; και γιατί;

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν βέβαια κάποιες προτιμήσεις, γι' αυτό υπάρχουν διαφορές στις δημοσκοπήσεις, αν ψάξει κανείς, πάντα ευνοούν κάποιο κόμμα.

Βέβαια στις εκλογές θα υπάρξει μεγάλη πόλωση, θα ευνοηθούν τα μεγάλα κόμματα, ειδικά στις δεύτερες μπορεί να πάρει μεγάλο ποσοστό το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό γιατί δεν ξέρουμε ποια θα είναι η πραγματική αντίδραση του κόσμου, εδώ έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα περιμένουμε αν η εκτίμηση του θα είναι υπέρ ή κατά του κόμματος του,

Κώστας Ζουγρής