Το τζάμπα βάζει στο περιθώριο την μουσική, σε μερικά χρόνια οι μουσικές πλατφόρμες θα υποχωρήσουν

Το τζάμπα βάζει στο περιθώριο την μουσική, σε μερικά χρόνια οι μουσικές πλατφόρμες θα υποχωρήσουν

Απορούμε που δεν κυκλοφορούν σημαντικά πράγματα όπως παλιά και δεν υπάρχουν πια μουσικά κινήματα που να ξεσηκώσουν τους νέους. Γιατί όμως ένας νέος να ασχοληθεί με την μουσική; για να ψυχαγωγεί αυτούς οι οποίοι δεν δίνουν πια ιδιαίτερη σημασία σ' αυτήν ενώ παράλληλα δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ γι' αυτήν;

Η σελίδα μας είναι ένα μικρό παράδειγμα, κάθε χρόνο, ενώ αυξάνονται σημαντικά οι επισκέπτες, παράλληλα μειώνονται σε σημαντικό βαθμό αυτοί οι οποίοι στηρίζουν έστω και με μικρά ποσά που φτάνουν και το 1 ευρώ. Αν το δουν σε σούπερ μάρκετ, ίσως δεν σκύψουν να το πάρουν για να μην τους πουν φτωχούς.

Τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια; Όλο και περισσότεροι καθιερωμένοι καλλιτέχνες θα φεύγουν από τις μουσικές πλατφόρμες γιατί δεν θα κάτσει ένας φτασμένος καλλιτέχνης με εισπράξεις 100 δολάρια τον μήνα για εκατομμύρια προβολές, σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Spotify και ο Graham Nash, θα μου πεις και τι έγινε , ποιος είναι αυτός; αύριο όμως θα ακολουθήσουν και άλλοι, όσοι έβγαζαν επιτυχίες μέχρι το 2020. έχουν χρήματα, δεν έχουν ανάγκη τα ψίχουλα που δίνουν οι μουσικές πλατφόρμες.

Σήμερα στα 10 πρώτα άλμπουμ της Αγγλίας είναι 4 ονόματα που δεν τα ξέρει ούτε το περιβάλλον τους προφανώς με αστείες πωλήσεις, μπορεί και 3000 αντίτυπα, που για την Αγγλία είναι αστείο νούμερο.

Σκεφτείτε ποιο αγαθό μπορείτε να αποκτήσετε τζάμπα, γιατί θεωρείτε δεδομένο ότι η μουσική πρέπει να είναι δωρεάν.

Κώστας Ζουγρής