Η χώρα έχει ανάγκη από 3 νέα κόμματα, ένα αριστερό, ένα δεξιό και ένα κεντρώο

Η χώρα έχει ανάγκη από 3 νέα κόμματα, ένα αριστερό, ένα δεξιό και ένα κεντρώο

Τα 3 πρώτα κόμματα σήμερα στην βουλή δεν δείχνουν να εκπροσωπούν με το έμψυχο υλικό που διαθέτουν και την πολιτική που ασκούν τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού.

Υπάρχουν βέβαια και στα 3 ικανοί πολιτικοί οι οποίοι όμως είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το γενικό ρεύμα και δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά,

Η ΝΔ κουβαλά τα λάθη, την οικογενειοκρατία, τις επιρροές που έχουν στο κόμμα οι προηγούμενοι αρχηγοί, τον φόβο μήπως την χαρακτηρίσουν πολύ δεξιά και χάσει τους κεντρώους και γιατί όχι συχνά και αριστερούς ψηφοφόρους, ενώ δεν είναι ικανή να εφαρμόσει ακόμα και αυτά που η ίδια ψηφίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κατάφερε να υλοποιήσει τις προσδοκίες που είχαν οι αριστεροί μια ζωή και να έλθει στην εξουσία, όμως αρνείται να παραδεχτεί επίσημα τις αλλαγές που έχουν γίνει στον πλανήτη και στις οποίες έχουν προσαρμοστεί σαν άτομα σχεδόν όλοι οι βουλευτές τους, αλλά αυτή την πραγματικότητα δεν ήθελαν να τη εφαρμόσουν πολιτικά με συνέπεια να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το μέλλον τους σαν κόμμα εξουσίας. Θα έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γέρασε πριν την ώρα του και η εμμονή του να δίνει σημασία στους φανατικούς οπαδούς του και όσα λένε, τον απομακρύνει οριστικά από την προοπτική εξουσίας.

Το ΚΙΝΑΛ το κυνηγούν τόσες αμαρτίες ώστε είναι απίθανο να ανακάμψει σε βαθμό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την εξουσία. Ένα κόμμα που είχε τα ικανότερα στελέχη, είχε παράλληλα και τους πιο επιρρεπείς στην παρανομία και τα λάθη, ενώ έχει χρεωθεί και πολιτικές οι οποίες μπορεί να βοήθησαν την χώρα, αλλά ταυτόχρονα φανέρωσαν όλα τα προβλήματα της, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους ξένους να το εκμεταλλευτούν και να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση.

Σε όλους αυτούς τους κομματικούς χώρους υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα μπορούσαν με την εμπειρία τους στις σημερινές ανάγκες, να προσφέρουν σημαντικά στην αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

Θα μπορούσε βέβαια να γίνει ένα πάντρεμα .των ικανών και αδιάφθορων που υπάρχει στον πολιτικό τομέα σήμερα, αλλά ποιος θα το τολμήσει αυτό. Όπως πάντα βέβαια θα πουν μερικοί, Ζουγρή, τι είναι αυτά που λες, ονειρεύεσαι και θα έχουν δίκιο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μου απαγορεύει τα όνειρα, ευτυχώς, με αυτά ζω.

Κώστας Ζουγρής