Το όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας τα παίρνουν, έχει πολιτική προέλευση

Το όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας τα παίρνουν, έχει πολιτική προέλευση

Ο Covid 19 είναι ένας ιός που βασανίζει όλο τον πλανήτη και πολύ συχνά οι επιστήμονες αναγκάζονται να ανασκευάσουν τις εκτιμήσεις και προβλέψεις τους για την πορεία του.

Οι μόνοι οι οποίοι δεν αλλάζουν γνώμη είναι αυτοί που όταν διαβάζουν για προτροπή σε εμβολιασμό ή για τις επιπτώσεις που έχει ο ιός σε όσους δεν εμβολιάζονται, κατηγορούν αυτόν με τον οποίο δεν συμφωνούν ότι τα παίρνει.

Γιατί όμως αυτό να μην ισχύει για τους ίδιους οι οποίοι παίρνουν την αντίθετη θέση; δηλαδή όποιος υποστηρίζει το κόμμα, την ομάδα και τις απόψεις μας είναι σωστός και όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι πληρωμένος;

Αυτή η άποψη, η οποία έχει πολιτικές ρίζες, εμφανίστηκε τελευταία από κακομαθημένους οι οποίοι δεν έχουν μάθει ότι στην ζωή δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις ή ότι το 'γλυκό' δεν ανήκει μόνο σ' αυτούς.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, το ποσοστό των θυμάτων ανήκει σε πλειοψηφία στους ανεμβολίαστους, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς και οι αρνητές οι οποίοι ίσως άθελα τους, βλέποντας περιθωριακά τηλεοπτικά κανάλια, υποστηρίζουν τις απόψεις πολιτικών οι οποίοι πουλάνε επιστολές του Χριστού.

Οι απόψεις τους δε, ακόμα και αν δεν πιστεύουν, έχουν θρησκευτικές ρίζες, γιατί όπως υπάρχουν θρησκείες οι οποίες τάζουν διάφορα στην μετά θάνατο ζωή, αυτοί ισχυρίζονται το αντίθετο για τους εν ζωή, ότι στο μέλλον θα έχουν παρενέργειες, οι οποίες αόριστα υπονοούν τα πάντα, από το να αλλάξουν μορφή οι εμβολιασμένοι, μέχρι του να πάθουν σοβαρή βλάβη στην υγεία τους, κάτι που βέβαια σε απειροελάχιστο ποσοστό ισχύει όχι μόνο για τα φάρμακα, αλλά για τα πάντα.

Κώστας Ζουγρής