Πρόβλημα με το πρόστιμο για όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν εμβολιάζονται, θα προσαυξάνεται στην εφορία

Πρόβλημα με το πρόστιμο για όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν εμβολιάζονται, θα προσαυξάνεται στην εφορία

Προφανώς για να αποφύγει να βγει εκτεθειμένη με προσφυγές αυτών που θα τιμωρηθούν με πρόστιμο και είναι συνταξιούχοι, άλλωστε δεν είναι όλοι οι άνω των 60 ετών συνταξιούχοι, επιβάλλει το πρόστιμο των 100 ευρώ μέσω της της εφορίας, θα χρεώνεται αυτόματα στον λογαριασμό του κάθε παραβάτη. Όμως αυτό είναι σίγουρο ότι θα προσθέσει δυσανάλογα πρόστιμα για όσους δεν μπαίνουν συχνά στον λογαριασμό τους στην εφορία και το πρόστιμο θα έχει προσαυξήσεις.

Στην ουσία δηλαδή τιμωρεί τους πολίτες που δεν είναι αστέρια στην επαφή τους με το διαδίκτυο και αυτό γιατί οι αρχές δεν μπορούν να εφαρμόσουν τον νόμο ελέγχοντας και τιμωρώντας αυτούς που κυκλοφορούν χωρίς άδεια σε συγκεκριμένους χώρους.

Ο αριθμός αυτών οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν είναι όμως ικανός να στερήσει από την σημερινή κυβέρνηση την εξουσία στις επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογές..

Κώστας Ζουγρής

Ποιοι εξαιρούνται
Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για:

Όσους έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση
Όσους έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.
Με νόμο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το πρόστιμο 100 ευρώ
Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4865/2021 που περιέχει διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών και το πρόστιμο 100 ευρώ από 16/1.

Η επιβολή του προστίμου θα γίνει μέσω της ΑΑΔΕ κατόπιν των σχετικών διασταυρώσεων. Τα πρόστιμα που θα εισπραχθούν από τους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών θα διατεθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ