Πιστοποιητικά νόσησης, ο Δούρειος ίππος του ιού, με αυτό ίσως αγωνισθεί στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς

Πιστοποιητικά νόσησης, ο Δούρειος ίππος του ιού, με αυτό ίσως αγωνισθεί στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς

Είναι κοινό μυστικό ότι σε όλο τον πλανήτη ότι με ένα μικρό ποσό μπορεί να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε πιστοποιητικό νόσησης από τον Covid 19 και αυτό κάνουν όσοι το χρειάζονται για τις δραστηριότητες τους. Ακόμα πιο εύκολο είναι μεταξύ των γιατρών όπου υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Αυτό βέβαια έχει σαν συνέπεια η πανδημία να μην τελειώνει ποτέ, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους αρνητές οι οποίοι μετανιώνουν μόνο όταν αρρωστήσουν βαριά.

Η υπόθεση Τζόκοβιτς έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ένα ολόκληρο κράτος, η Σερβία είναι στο πλευρό του, αφού είναι κάτι σαν εθνικός τους ήρωας. Μετά τον αποκλεισμό του οι δικηγόροι του ' βρήκαν' το πιστοποιητικό νόσησης και δεν είναι απίθανο το να αγωνισθεί.

Το περίεργο με τους γιατρούς όμως είναι ότι αρνούνται την επιστήμη την οποία υπηρετούν και καταφεύγουν σε πλαστά πιστοποιητικά για να αποφύγουν τις συνέπειες.

Κάτι δηλαδή σαν τους Χριστιανούς παπάδες που δεν θα ήθελαν να κάνουν τον σταυρό τους.

Κώστας Ζουγρής

Ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστικού του φακέλου που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών Αυστραλίας, όπως μεταδίδει το sky news.

Ο κορυφαίος τενίστας βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη και η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Η δικηγορική του ομάδα αναφέρει ότι ο τενίστας είχε στη διάθεσή του έγκυρη βίζα καθώς και ιατρική εξαίρεση από τη διοργάνωση του Australian Open προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες.

Αρκετοί είναι οι αθλητές που αντιμετωπίζουν παρόλα αυτά πρόβλημα κατά τη είσοδό τους στη χώρα, με τον Σέρβο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης να βρίσκεται βέβαια στο προσκήνιο. Η εφημερίδα Herald Sun δικαιώνει όμως τον Τζόκοβιτς και όλους τους υπόλοιπους τενίστες, αφού δημοσίευσε ντοκουμέντο με τις οδηγίες του Tennis Australia, στο οποίο αναφέρεται το πιστοποιητικό νόσησης ως βάσιμος λόγος εξαίρεσης για την είσοδο στη χώρα.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως με βάση τα σχετικά μέτρα στην Αυστραλία για τον κορονοϊό και έτσι η ευθύνη για όλο αυτό το… μπάχαλο, όλα δείχνουν ότι “βαραίνει” τους διοργανωτές.