Να είχα 10 ζωές για να έβλεπα τις εξελίξεις στην μουσική

Να είχα 10 ζωές για να έβλεπα τις εξελίξεις στην μουσική

Σίγουρα τα τραγούδια που ακούγαμε σαν παιδιά είναι αυτά που σημαδεύουν περισσότερο την ζωή μας, μεγαλώνοντας όμως αυξάνονται τα ακούσματα και οι εμπειρίες μας με νέες ηχογραφήσεις αλλά και τραγούδια που αγνοούσαμε από το μακρινό παρελθόν.

Ένας φίλος, ο Μενέλαος με ρώτησε, 'νομίζεις ότι θα ακούγεται το Hallelujah του Leonard Cohen περισσότερο από κάθε άλλο τραγούδι από αυτά που ζήσαμε, ας πούμε σε 200 χρόνια από σήμερα το 2222, τι χρονιά κι αυτή.

Πραγματικά σκέφτηκα πριν από μερικές μέρες τι ωραία που θα ήταν να μπορούσα να παρακολουθήσω τις μουσικές εξελίξεις στο μέλλον, τρελή σκέψη αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν περνούν τα 40 δεν μπορούν να παρακολουθούν τα τραγούδια της ηλικίας τους.

Τα τραγούδια της δεκαετίας του '30, '40 έχουν μάλλον περισσότερες πιθανότητες από αυτά του '50 και '60 να υπάρχουν στην επικαιρότητα σε 200 χρόνια, μεμονωμένα βέβαια τραγούδια από όλες τις δεκαετίες θα επιζήσουν

Το ψηφιακό βιβλίο μας η 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας' θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σ' αυτό το ερώτημα, στέλνοντας ένα μικρό ή μεγάλο ποσό, ανάλογα τις δυνατότητες και τις προθέσεις σας θα το πάρετε στον υπολογιστή σας.

Όμως δυστυχώς δεν νομίζω να έχουν εκτιμήσει και πολλοί την αξία του, εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε , το κάναμε, δεν μπορούμε όμως να σας κάνουμε να το διαβάσετε και με το ζόρι και αρκετές φορές έχουμε προσφέρει δωρεάν τα βιβλία μας, δεν υπάρχει όμως ενδιαφέρον, η Ελλάδα είναι πεθαμένη πολιτιστικά, μόνο ότι θέλουν να κινηθεί τα κόμματα κινείται. Βέβαια όχι ότι και ο υπόλοιπος πλανήτης πάει καλύτερα, αλλά εδώ πάμε από το κακό στο χειρότερο και με τα 3 κόμματα που μοιράσθηκαν την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τις κατά καιρούς τσόντες τους από τους μικρότερους.

Γράψτε μας αν έχετε όρεξη ποια τραγούδια πιστεύετε ότι θα ακούγονται σε 200 χρόνια.

Κώστας Ζουγρής