Δυσκολίες προσαρμογής στην παλιά, αλλά και στην νέα μουσική

Δυσκολίες προσαρμογής στην παλιά, αλλά και στην νέα μουσική

Προσπαθώ από μικρός να προσαρμοσθώ σε κάθε νέο μουσικό ρεύμα και νομίζω ότι σε σημαντικό βαθμό το έχω καταφέρει, όπως και ο Πετρίδης.

Μαζί σχολιάζουμε όλα τα καινούργια άλμπουμ και σχεδόν ποτέ δεν διαφωνούμε στις εκτιμήσεις μας.

Αυτό δεν συμβαίνει όμως δυστυχώς και με αυτούς που μας παρακολουθούν, όταν προσπαθώ να αναπτύξω μέσα από τις σκέψεις μου διάφορες λίστες οι οποίες δημιουργούνται από πληροφορίες οι οποίες είτε κοιμούνται στο βάθος του μυαλού μου, ή αντλούνται από διάφορες πηγές, δεν βρίσκω την συμπαράσταση που θα ήθελα.

Ελάχιστοι που έχουν περάσει τα 50 ενδιαφέρονται πια για την μουσική όπως όταν ήταν νέοι, η καθημερινότητα σκοτώνει τις αναμνήσεις τους.

Οι νεότεροι έχουν τόσες έννοιες και έλλειψη νέων ακουσμάτων ώστε δεν ενδιαφέρονται για τα καινούργια και όταν ακούν κάτι δεν μπορούν με μία φορά να αποδεχθούν έναν καλλιτέχνη που δεν τον ξέρουν.

Οι δικοί μου με βλέπουν κάπως σαν εξωγήινο που θέλει να παρακολουθεί το τι συμβαίνει στον Άρη, εντάξει πάντα είχα τις παραξενιές μου και ειδικά στην μουσική, αν και αλλάζω ημερομηνίες αρκετές φορές, εύκολα θα διαπιστώσει κανείς ότι κάνω αναφορές σε ονόματα που θα έλθουν στην επιφάνεια αρκετά χρόνια πριν τα μάθει το ευρύ κοινό, αρκετά από αυτά, όσα του επιτρέπει ο χρόνος και ο σχεδιασμός της εκπομπής, τα παρουσιάζει ο Γιάννης στα απογεύματα που είναι σε επαφή μαζί σας.

Δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα στον τρόπο που προσεγγίζω την μουσική, έτσι θα συνεχίσω και στο 2022 και όσο πάει και όποιος θέλει παρακολουθεί, ευτυχώς οι επισκέψεις στο site δεν εξαρτώνται πια από τους φίλους της μουσικής, διαφορετικά δεν θα υπήρχαμε, ειδικά στα νέα τραγούδια και το fb δεν τα προωθεί καθόλου, δεν τα βλέπετε κι εσείς και μπαίνουν μόνο για την ιστορία.

Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πείσω να ακούτε την Billie Eilish και τους καλλιτέχνες της ηλικίας της, αλλά και από την άλλη έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που ήταν στην επικαιρότητα πολλοί από αυτούς που ακόμα αγαπάτε, μην ξεχνάτε όμως ότι κι αυτοί τότε 20 ετών ήταν, όχι 70/ Καλή Χρονιά!

Κώστας Ζουγρής