Ωραίο παιχνίδι να παίζεις κρυφτό με τον χρόνο και πάντα να σε βρίσκει

Ωραίο παιχνίδι να παίζεις κρυφτό με τον χρόνο και πάντα να σε βρίσκει

Έψαχνα στο βάθος του μυαλού μου να βρω τραγούδια με τον αριθμό 2 για να φτιάξω μια λίστα για το 2022 που έχει τρία διπλά.

Όπως ήταν φυσικό. το μυαλό μου άρχισε να ψάχνει πρώτα αυτά που άρχιζαν από δύο, αλλά λίγο αργότερα. ξαφνικά μου κτύπησε καμπανάκι και ήλθε στην σκέψη μου το Surf City του 1963 που αρχίζει Two Girls For Every Boy, το έχει γράψει ο Brian Wilson των Beach Boys για τους Jan and Dean.

Θυμήθηκα μετά και έβαλα να ακούσω μερικά από τα τραγούδια των Jan and Dean, αλλά στην λίστα δεν υπήρχε το Heart and Soul το οποίο ήταν διασκευή, κάτι που δεν ήξερα βέβαια όταν ήμουν μικρός, το έμαθα εκ των υστέρων και έβαλα να ακούσω την Bea Wain, ενώ το Spotify, όταν έβαλα το A Hundred Pounds Of Clay μου έβγαλε στην συνέχεια τα Lover Please και The More I See You, ατελείωτες οι αναμνήσεις σε μια παραμονή πρωτοχρονιάς σε ένα χρόνο που τελειώνει και έφερε, μετά από 4 παιδιά, για πρώτη φορά κάποια γαλανομάτα στην οικογένεια, ενώ μας σημάδεψε με την απώλεια του Στελάκου, τώρα ακούω το A World Without Love με αυτό το υπέροχο οργανάκι, από τα πιο ωραία τραγούδια των Lennon-McCartney.

Υπήρχε βέβαια και το Heart and Soul με τους Cleftones

Και με τον Huey Lewis

Τώρα παίζει το Forget Him, τραγούδι που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία των Beatles αφού ήταν η αιτία να γράψουν το She Loves You σαν ένα είδος απάντησης.

Τα τραγούδια δεν τελειώνουν ποτέ, μόνο ο χρόνος που έχει για τον άνθρωπο συγκεκριμένη διαδρομή, ας την απολαμβάνουμε χωρίς πολλά λόγια.

Κώστας Ζουγρής