Η αντιεμβολιαστική κουλτούρα μπορεί να στοιχίσει στο μέλλον εκατομμύρια ζωές

Η αντιεμβολιαστική κουλτούρα μπορεί να στοιχίσει στο μέλλον εκατομμύρια ζωές

Ο ιός επελαύνει σε όλο τον πλανήτη, η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μπορεί λένε να βοηθήσει στο να εκτονωθεί η δύναμη που έχει ο ιός και να μειώσει την θνησιμότητα.

Όμως μπορεί να συμβεί το αντίθετο και να έχουμε επιδείνωση ή ένα νέο στέλεχος πιο επικίνδυνο.

Η φιλοσοφία αυτών που φοβούνται να εμβολιασθούν περνάει τώρα με την σειρά της και στα παιδιά, γονείς φοβούνται να τα εμβολιάσουν αφού δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια.

Αυτό ενδέχεται να πάρει διαστάσεις και σε άλλης μορφής εμβολιασμούς, κάτι που θα έχει ολέθριες συνέπειες στην μετέπειτα πορεία των παιδιών που θα μεγαλώσουν ανεμβολίαστα.

Θα μου πεις ποιος είσαι εσύ που μας προκαλείς φόβο και δείχνεις να προωθείς τα προϊόντα των φαρμακευτικών και θες να δηλητηριάσεις εκτός από εμάς και τα παιδιά μας, ειλικρινά μακάρι να βγω λάθος και να είμαι απλά ένας φοβισμένος ηλικιωμένος, όμως δεν μ' αρέσει καθόλου η εξέλιξη της κατάστασης, τα έλεγαν πριν από μερικές μέρες οι ειδικοί και σκεφτόμασταν, μα είναι δυνατόν να ανέβουν τόσο τα κρούσματα; αυτός λέει χαζομάρες κι όμως επαληθεύθηκαν, κανείς δεν έχασε ακολουθώντας την επιστήμη, όποιος ακολούθησε τους τσαρλατάνους του διαδικτύου, στην καλύτερη περίπτωση, αν η ζωή συνεχίζεται και μετά τον θάνατο μας, τώρα μετράει τα άστρα.

Δεν μπορώ να επιβάλω στους δικούς μου που έχουν αντιρρήσεις, να εμβολιασθούν αυτοί και τα παιδιά τους, όμως το βρίσκω ηλίθιο, όπως βέβαια και οι αντιεμβολιαστές προφανώς βρίσκουν ηλίθιες και τις δικές μου θέσεις, είπαμε, μακάρι να είμαι λάθος, αλλά η λογική μου μου λέει ότι ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζεις. Όποιος παίρνει απόφαση να μην εμβολιαστεί, την παίρνει για τον εαυτό του, κάντε ότι σας φωτίζει ο Θεός, το μυαλό σας και καλή τύχη. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι το μέλλον των παιδιών σας είναι στα δικά σας χέρια, αυτά δεν μπορούν να αντιδράσουν, μπορεί ένα εμβόλιο να μην τους κάνει βέβαια καλό, δείτε όμως τα υπέρ και τα κατά του εμβολιασμού και αποφασίστε.

Καλή χρονιά!

Κώστας Ζουγρής