Μπορείς να πετύχεις με πλάγιους τρόπους αυτά που δεν πέτυχες με τα όπλα και την πολιτική;

Όλα τα φάρμακα/εμβόλια έχουν παρενέργειες, ακόμα και τα αντιηλιακά, δεν ζούμε στον Αμαζόνιο

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανισθεί διάφορα κινήματα, όλα αυτά έχουν σαν στόχο ένα πράγμα την αλλαγή της πολιτικής τάσης που επικρατεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Αρχικά αυτό ήταν 'ευκολάκι' αφού σαν όπλο στρατολόγησαν οπαδούς όλων των κομμάτων και παρατάξεων, αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς οι οποίοι πάντα είναι ευαίσθητοι στις διεκδικήσεις που προβάλλουν κατά καιρούς διάφοροι.

Με το πέρασμα του χρόνου τα κινήματα αυτά θρησκευτικά, πολιτικά ή κοινωνικά, πάνε όλο και πιο κοντά στις θέσεις συγκεκριμένων πολιτικών παρατάξεων, όμως για ένα περίεργο ίσως λόγο μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, ο κόσμος πολιτικά στρέφεται στην αντίθετη πλευρά, αυτήν που πολεμάνε όσοι προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν.

Έλεγε σε φίλο Έλληνας που ήταν μόνιμος κάτοικος Αμερικής και τώρα ζει στην Ελλάδα ότι η κατάσταση εκεί έχει ξεφύγει, οι διάφορες μειονότητες έχουν οδηγήσει με την συμπεριφορά τους σε αδιέξοδο πολλές κοινωνικές ομάδες -τις οποίες κατηγορούν συχνά άδικα για διάφορα- που δεν έχουν τέτοιους προβληματισμούς, γιατί ναι μεν όλοι θέλουν να βελτιώσουν την θέση τους, αλλά όχι σε βάρος των άλλων.

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά αυτό θα φανεί στις επόμενες Αμερικάνικες εκλογές, γιατί η Αμερική δεν είναι Γαλλία, η οποία κι αυτή, μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να αντιδράσει και τα αποτελέσματα θα φανούν στα επόμενα χρόνια.

Γενικά ο κόσμος συμπεριφέρεται με ένα τρόπο που συνήθως περιγράφουμε με την φράση τον τρώει ο κ.... .το πού θα οδηγήσει αυτό είναι άγνωστο, όμως είναι απίθανο να οδηγήσει εκεί που θα ήθελαν μερικοί οι οποίοι αν και σημαντικά λιγότεροι, φωνάζουν περισσότερο, έτσι βέβαια συμβαίνει πάντα στις αρένες και τα γήπεδα, πετάγεται ένας λέει κάτι και αν αρέσει το σύνθημα παρασύρει και τους υπόλοιπους..

Κώστας Ζουγρής