Γιατί αγαπώ τα εμβόλια. Μέσα στο μυαλό του Κώστα Ζουγρή

Γιατί αγαπώ τα εμβόλια. Μέσα στο μυαλό του Κώστα Ζουγρή

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός βέβαια για να σας προκαλέσω να διαβάσετε αυτά που γράφω.

Είμαι συχνά στις μαύρες μου, ίσως όχι πάντα δικαιολογημένα. Ζούμε σε μία ζούγκλα του διαδικτύου όπου καθημερινά τα αρπακτικά μας κόβουν και από ένα κομμάτι αν δεν τους ικανοποιούμε τα γούστα τους, μέχρι να μας τελειώσουν.

Για όλα υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν και αυτό αν και είναι λογικό, ενοχλεί και πληγώνει.

Όλος ο πλανήτης ασχολείται με τον κορονοϊό, εδώ κάποιοι ενοχλούνται και θέλουν να γράφουμε μόνο για τους Deep Purple.

Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τα Βρετανικά βραβεία και μερικές γυναίκες παραπονέθηκαν ότι δεν έχουν ίση παρουσία, κάτι που δεν ισχύει βέβαια αν δείτε τις υποψηφιότητες, λες και τα πάντα πια πρέπει να κρίνονται όχι από την αξία τους, αλλά από το φύλο τους, την φυλή τους, το χρώμα τους, μιλάμε για παράνοια, να βάζουμε 2 μαύρους 2 λευκούς, 2 Ασιάτες, ίδιο αριθμό ανδρών και γυναικών σε όλα και να μην κρίνουμε σύμφωνα με την αξία τους.

Άκουγα τις Chiffons, ένα γυναικείο γκρουπ του '60 που έχει ερμηνεύσει 3 αγαπημένα τραγούδια, δεν είναι δικά τους, αλλά σε όλα μιλάνε με τόση αγάπη για τον άνδρα, όπως στην ίδια εποχή μίλαγαν και οι ανδρικές ερμηνείες για τις γυναίκες, πιο γλυκός και από την ζάχαρη τραγουδούσαν οι Chiffons, τώρα για πολλές γυναίκες ο άνδρας είναι τύραννος, δεν είναι αυτός που ήταν παλιά και ανάλογες σκέψεις που κάνουν δύσκολες τις σχέσεις ανάμεσα στα 2 φύλα.

Ακούγοντας και την ερμηνεία της Carole King στο δικό της One Fine Day, σκέφτηκα ότι αυτή η γυναίκα, την οποία σαν μουσικό λατρεύουμε, έχει αντιγράψει εντελώς τον πρώτο της έρωτα στο γυμνάσιο, τον Neil Sedaka, ίσως φταίει το πιάνο, αλλά και τα τραγούδια της μοιάζουν στο ύφος του Sedaka.

Βέβαια αυτά δεν ενδιαφέρουν πια και πολλούς, ακόμα και όσους τα έζησαν που δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν, δεν πειράζει, απασχολούν εμένα και βέβαια και τον Πετρίδη, ο οποίος όπως κι εγώ, στην μουσική τουλάχιστον παραμένει πιτσιρικάς.και αυτό μόνο ένας νέος μπορεί να το διαγνώσει αν μιλήσει μαζί μας για μουσική.

Mέσα σε όλα έχουμε και το fb αν δεν πληρώσεις άσπρη μέρα δεν βλέπεις, όλο και χειρότερα, το χρήμα παντού είναι ο Βασιλιάς.

Κώστας Ζουγρής