Είσαι φίλος του ΚΙΝΑΛ; Ποιον να ψηφίσεις; βασικά αυτόν που δεν θέλουν τα αντίπαλα κόμματα

Είσαι φίλος του ΚΙΝΑΛ; Ποιον να ψηφίσεις; βασικά αυτόν που δεν θέλουν τα αντίπαλα κόμματα

Δεύτερος γύρος των εκλογών και έχει αρχίσει ήδη η ψηφοφορία, φαβορί ο Ανδρουλάκης με τα γραφεία στοιχημάτων να τον θεωρούν το απόλυτο φαβορί και να κάνουν πλούσιους όσους δικαιωθούν ποντάροντας στην εκλογή του Γιώργου με απόδοση γύρω στο 7:1.

Το θέμα δεν είναι ποιος θα εκλεγεί, αλλά το αν αυτός θα καταφέρει να δώσει στο ΚΙΝΑΛ ή αν θέλετε ΠΑΣΟΚ την δύναμη και αίγλη που είχε στο παρελθόν.

Προς το παρόν δεν μπορεί κανείς να απαντήσει στο ερώτημα, ο Ανδρουλάκης είναι άγνωστης δυναμικότητας, μπορεί να βγει αστέρι, μπορεί όμως να αποδειχθεί ότι δεν έχει την δυναμική που θέλει το ΚΙΝΑΛ για να παίξει πρώτο ρόλο, όχι απλά να ανέβει στο 10%.

Από την άλλη ο Παπανδρέου έχει καταφέρει να έχει εναντίον του αριστερούς, δεξιούς και αρκετούς από το κόμμα του και εντάξει οι του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τον βλέπουν σαν ένα αντίπαλο με όνομα και αρκετοί τον θεωρούν σαν τον υπεύθυνο που έβαλε την χώρα στα μνημόνια, λες και οι άλλοι με μία απόφαση και έναν νόμο στην Ελληνική βουλή θα έκαναν το αντίθετο, αλλά οι του ΚΙΝΑΛ θέλουν να μην έχει πια το κόμμα σχέση με τους Παπανδρέου..

Σίγουρα ο Παπανδρέου έκανε πολλά λάθη, αλλά πριν από αυτόν είχαν προετοιμάσει το έδαφος για αυτά που ακολούθησαν, ο πατέρας του, ο Σημίτης και ο Καραμανλής κι αυτός αν εκλεγεί είναι απίθανο να βάλει το κόμμα σε τροχιά εξουσίας αφού οι μισοί τουλάχιστον οπαδοί του κόμματος δεν θέλουν να τον δουν ούτε φωτογραφία γιατί πιστεύουν ότι είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος που έχασαν οριστικά 'την καραμέλα' που πιπίλιζαν για 40 σχεδόν χρόνια, ακόμα και όταν δεν κυβερνούσαν αφού έχουν χωθεί παντού.

Ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις μέχρι το βράδυ.

Αυτό που έχουν κάνει και δεν μπορούν να ψηφίσουν όποιοι δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο νομίζω πως είναι λάθος, γιατί θεωρητικά θα μπορούσαν σήμερα να ψηφίσουν 1.000.000 οπότε αυτόματα ο νέος αρχηγός θα έμπαινε σε τροχιά εξουσίας.

Κώστας Ζουγρής