Θα δεχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου να είναι υπό τον Ανδρουλάκη, ή μελλοντικά αν κερδίσει, στον Τσίπρα;

Θα δεχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου να είναι υπό τον Ανδρουλάκη, ή μελλοντικά αν κερδίσει, στον Τσίπρα;

Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ έχουν αποκτήσει μία ξεχωριστή σημασία αφού πολλοί βλέπουν ότι η ανάγκη που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές θα κάνει περιζήτητη την στήριξη του του πρώην ΠΑΣΟΚ για τους δύο βασικούς διεκδικητές της εξουσίας.

Ο Παπανδρέου δεν μας έχει συνηθίσει σε υποχωρήσεις έναντι των αντιπάλων του, η οικογενειακή και προσωπική ιστορία του δίνουν όπως πιστεύει έναν αέρα έναντι νεότερων πολιτικών όπως ο Ανδρουλάκης και καθαρών κομματικών του αντιπάλων όπως ο Τσίπρας.

Η δύναμη κινητοποίησης που θα δείξουν οι δύο διεκδικητές της αρχηγίας θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό τον νικητή της δεύτερης Κυριακής, αλλά το να πιστεύουν οι του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος θα είναι πιο φιλικός απέναντι τους είναι λάθος, αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Ανδρουλάκης ή ο Παπανδρέου, αλλά το ΚΙΝΑΛ ή μάλλον το πρώην ΠΑΣΟΚ στο οποίο και οφείλει ένα μεγάλο μέρος της ανόδου του και την κατάκτηση της εξουσίας.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση συνεργασίας με την ΝΔ, αλλά προς το παρόν οι της ΝΔ δεν δείχνουν να έχουν τον προβληματισμό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ γιατί γύρω από αυτά τα δύο κόμματα είναι οι συζητήσεις.

Κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι προθέσεις των ξένων για τις επόμενες κυβερνήσεις και έχουν κάποια επιρροή.

Κώστας Ζουγρής