Στην μουσική, η δεκαετία του '60 έχει τον πρώτο λόγο

Στην μουσική, η δεκαετία του '60 έχει τον πρώτο λόγο

Άκουγα χθες στο ραδιόφωνο μία εκπομπή αφιερωμένη στο 1965 που μου θύμισε αγαπημένα τραγούδια και ειλικρινά αναρωτήθηκα πώς αυτοί οι καλλιτέχνες έγραψαν τέτοιας ποιότητας μουσική που σε μεγάλο βαθμό σημάδεψε τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτά τα τότε παιδιά αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις εμπειρίες τους από τις δεκαετίες του '40 και '50 και μας έδωσαν αρκετά αριστουργήματα.

Την σκυτάλη πήραν οι επόμενοι στις δεκαετίες του '70 και '80 και η μουσική συνεχίζεται.

Πολλές φορές διάφορα ακούσματα δεν μας φέρνουν εύκολα στην σκέψη συνδυασμούς με το παρελθόν, όταν άκουσα όμως το Let's Hang On των Four Seasons, από τα πολλά αγαπημένα τραγούδια τους, αμέσως σκέφτηκα, για κάτσε αυτός είναι ακριβώς ο ήχος σε πολλά από τα τραγούδια του Billy Joel, στην συνέχεια λέω ας δω αν έχει κανείς άλλος την ίδια σκέψη με εμένα και πάτησα την αναζήτηση στο Google και μου βγάζει ότι ο Billy Joel είπε ότι το Uptown Girl, τραγούδι Νο 1, είναι το δικό του Rag Doll των Four Seasons και προσπάθησε να τραγουδήσει σαν τον Frankie Valli, με την διαφορά ότι αυτός έβαλε ανάποδα στους στίχους του το φτωχό κορίτσι και το έκανε πλούσιο, ενώ φτωχός ήταν ο άνδρας.

Στο βίντεο παίζει το μοντέλο Christie Brinkley, την οποία παντρεύτηκε ο Billy το 1985 και χώρισε το 1994, έχουν μία κόρη μαζί.

Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν κάποιον που τους άρεσε όταν ήταν παιδιά, αυτόν συνήθως αντιγράφουν μεγαλώνοντας.

Κώστας Ζουγρής