Η ζωή είναι γεμάτη από απρόοπτα, απολαύστε την κάθε στιγμή

Η ζωή είναι γεμάτη από απρόοπτα, απολαύστε την κάθε στιγμή

Έβλεπα χθες βράδυ σε ένα από τα ξένα διαθέσιμα κανάλια το μέγεθος της καταστροφής στην Γερμανία από τις πλημμύρες πριν από μερικές εβδομάδες.

Σπίτα κτισμένα εδώ και εκατοντάδες χρόνια καταστράφηκαν και πάνω από 100 άνθρωποι ΄έχασαν την ζωή τους ενώ πολλοί έμειναν άστεγοι και έχασαν τους κόπους μιας ζωής.

Φέτος είχαμε τον έντονο χιονιά, στην περιοχή μας μείναμε 3 μέρες χωρίς ρεύμα, πρώτη φορά στην ζωή μας και ήταν μέρες στις οποίες είχα μερική τεχνική υποστήριξη με οξυγόνο λόγω πνευμονικής εμβολής.

Πέρασε αυτό και μας ήλθαν οι φωτιές με πολλές ακταστροφές, εμάς η φωτιά σταμάτησε 1 στενό κάτω από το σπίτι μας και προχθές μία σύντομη καταιγίδα έριξε ένα πεύκο πάνω στην στέγη του σπιτιού προκαλώντας μία μικρή καταστροφή.

Ευτυχώς σε όλα αυτά τα μηνύματα με τις φυσικές καταστροφές, εμείς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα, όμως καταλαβαίνεις το πόσο αδύναμοι είμαστε έναντι της φύσης, αλλά και της υγείασς η οποία μπορεί να αλλάξει από την μία στιγμή στην άλλη.

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει εύκολα χαρακτήρα, αλλά καλό είναι να έχουμε υπ' όψιν ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο, χωρίς υπερβολές απολαμβάνουμε αυτά που μας προσφέρει το σύντομο, όσο και να μην φαίνετα πέρασμα μας από τον πλανήτη.

Και βασικά βάλτε την αγάπη και την μουσική στην ζωή σας, κερδισμένοι θα βγείτε και στα δύο.

Κώστας Ζουγρής