Κώστας Ζουγρής: Γιατί αισθάνομαι σαν τον Λούκυ Λουκ

Κώστας Ζουγρής: Γιατί αισθάνομαι σαν τον Λούκυ Λουκ

Πρωί πρωί μου έστειλε η Λουίζα την είδηση ότι στην Αυστρία θα κάνουν Λαχειοφόρο αγορά με πολλά δώρα, ακόμα και σπίτια για να προσελκύσουν τον κόσμο να κάνει εμβόλια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, όλοι όσοι είναι κάτοικοι Αυστρίας, άνω των 18 ετών και εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν από την 1η Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, μπαίνουν σε κλήρωση για μία προκατασκευασμένη μονοκατοικία, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ακόμη 1000 μη χρηματικά έπαθλα.

Οι τυχεροί θα ανακοινωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ωραία όλα αυτά αλλά έκανα την ίδια πρόταση πριν από 20 μέρες στο Υπουργείο Υγείας και στον πρωθυπουργό και όπως πάντα καμία απάντηση. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι κάτι σαν τις Βασιλικές οικογένειες, είναι σχεδόν απίθανο να έλθουν σε επαφή με τον λαό, θα το κάνουν μόνο αν τον έχουν ανάγκη.

Δεν απαιτώ να εφάρμοζαν την πρόταση μου, αλλά θα μπορούσε ένας Γενικός γραμματέας, ή μια απλή γραμματέας να πάρει ή να στείλει ένα μήνυμα και να πει ευχαριστούμε για την πρόταση, θα το εξετάσουμε.

Δεν είμαι τρελός, ξέρω ότι αν γράψω πχ στον πρόεδρο της Αμερικής, κάποιος θα στείλει μια τυπική απάντηση, εδώ, από του Υπουργείο πολιτισμού, μέχρι την τελευταία γραμματέα είναι όλοι αυτό που λέμε Λόρδοι. 30 χρόνια τους γράφω για να βοηθήσουμε την μουσική με την εμπειρία μας με τους ξένους, μόνο μία φορά μας είδε τυπικά μία υπουργός η οποία βέβαια δεν είχε σχέση με το αντικείμενο, αυτοί μόνο με θέατρο και σινεμά έχουν σχέση.

Ένας φτωχός και μόνος καουμπόι αισθάνομαι αφού και ο κόσμος, πέρα από το ότι μας παρακολουθεί δεν νοιάζεται ιδιαίτερα το πώς τα βγάζουμε πέρα και όλο μας λένε για την λίστα Πέτσα επειδή γράφουμε για τα εμβόλια, δηλαδή γι' αυτούς όλος ο πλανήτης είναι στην λίστα Πέτσα, πραγματικά είναι φανατικοί σαν να ακολουθούν μία αίρεση.

Κώστας Ζουγρής