Το εγχειρίδιο όσων δεν θέλουν τα εμβόλια και τι θέλουν όσοι τα κάνουν

Το εγχειρίδιο όσων δεν θέλουν τα εμβόλια και τι θέλουν όσοι τα κάνουν

Ένας διχασμός έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη με κίνητρο πια την πίεση μιας κοινωνικής ομάδας εναντίον μιας άλλης στα πλαίσια των αντιπαραθέσεων που έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις σε κοινωνικά θέματα όπως το μεταναστευτικό, το Black Lives Matter, το MeToo, η πανδημία με τον κορονωϊό, η κλιματική αλλαγή και η πράσινη ενέργεια και πολλά άλλα που βοηθούν κάποιους να διεκδικήσουν βελτίωση της θέσης τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν τα κεκτημένα.

Τι πραγματικά θέλουν οι εμβολιασμένοι, με το απλοϊκό μυαλό μου νομίζω ότι εμβολιάστηκαν γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα προστατέψουν την υγεία τους υπακούοντας σ' αυτά που τους λένε οι υπεύθυνες αρχές και οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί κάθε χώρας, τίποτα περισσότερο, θέλουν μία φυσιολογική ζωή όπως πριν και πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να τους την χαρίσει, αυτό άλλωστε λένε και οι επίσημες στατιστικές.

Από την άλλη έχουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιασθούν. Τι μας λένε αυτοί; ότι τα εμβόλια δεν είναι εγκεκριμένα και κακώς προσπαθούν να μας τα επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, όσοι είναι λίγο πιο ξύπνιοι και ξέρουν λένε ναι υπάρχει άδεια, αλλά δόθηκε βιαστικά και δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά, λες και πριν από χρόνια ρώταγε ποτέ κανείς πόσο χρόνο δοκιμαζόταν το κάθε εμβόλιο που κάναμε εμείς ή τα παιδιά μας.

Τα εμβόλια έχουν παρενέργειες τις οποίες αποκρύπτουν οι αρχές. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι στην εποχή που μαθαίνουμε σε δευτερόλεπτα το τι συμβαίνει στην Κολομβία και το βλέπουμε κιόλας, μπορούν οι κυβερνήσεις να κρατήσουν μυστικό το ότι έπαθε κάποιος κάτι στην Κοζάνη;

Υπάρχουν βέβαια παρενέργειες, όπως σε όλα τα εμβόλια, αλλά δεν είναι ψέματα το ότι στο τάδε νοσοκομείο πεθαίνουν ή νοσηλεύονται πιο πολλοί εμβολιασμένοι από ανεμβολίαστους επειδή το έγραψε στο διαδίκτυο μία γυναίκα με ψεύτικο συνήθως προφίλ; Το έχω διαπιστώσει και μόνος μου έγραφε ψεύτικες ειδήσεις και έλεγε ότι δουλεύει στο ΑΧΕΠΑ, το έβαλα πείσμα και έψαξα, δεν υπήρχε τέτοιο όνομα.

Θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό της Γης είναι ένας άλλος ισχυρισμός αυτών που πολλές φορές είναι σκεπτόμενοι και έξυπνοι άνθρωποι. Γιατί το λένε λοιπόν αυτό αφού δεν είναι χαζοί. Πιστεύω γιατί απλά έχουν πεισθεί από αυτούς που τριγυρνούν στο διαδίκτυο, τις τηλεοράσεις και τα διάφορα περιθωριακά έντυπα που έχουν όμως απήχηση, πάντα είχαν, γιατί το κοινό πάντα ψοφάει να διαβάζει σκουπίδια.

Δεν θέλουν λέει να βάλουν ξένο σώμα μέσα τους, αυτό είναι το πιο αστείο απ' όλα και σημαίνει στην ουσία διακοπή σίτισης, σεξ, ακόμα και ο ρουχισμός έχει επαφή με το σώμα μας.

Το πιο ωραίο είναι ίσως η απαίτηση, για την χώρα μας, να φύγει ο Μητσοτάκης, δηλαδή στην ουσία θέλουν να κάνουν χούντα, χωρίς εκλογές με τις ευλογίες των αντιπάλων τους.

Όσοι νομίζουν ότι η εξουσία είναι παιχνιδάκι που τους ανήκει μπορούν να το διεκδικήσουν στις εκλογές, έτσι κάνουν οι δημοκρατικοί λαοί.

Στις επόμενες εκλογές, αν υπάρχει ο ιός, που μάλλον θα υπάρχει, θα υπάρχει και κόμμα να εκφράζει τις αντισυστημικές τους επιθυμίες, αυτό θα είναι και η χαριστική βολή για την χώρα που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, αλλά δεν θέλει συνεργασίες των κομμάτων. Θέλει πάντα να παίρνει τις αποφάσεις η μειοψηφία, αυτό είναι παράλογο στις δημοκρατικές χώρες.

Κώστας Ζουγρής

Σιγά μη βοηθήσετε με αυτά που γράφω, αλλά όλους τους κρίνει ο χρόνος, όχι η στιγμή και ο φανατισμός και η μουσική κάνετε ή δεν κάνετε το εμβόλιο θα είναι εδώ.