Πόλεμος στον Eric Clapton από το Rolling Stone επειδή είναι εναντίον των εμβολίων

Πόλεμος στον Eric Clapton από το Rolling Stone επειδή είναι εναντίον των εμβολίων

Ο Έρικ Κλάπτον κατηγόρησε το περιοδικό Ρόλινγκ Στόουν ότι διεξήγαγε μια «εκστρατεία προσβολής» εναντίον του λόγω των αμφιλεγόμενων απόψεων του σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 και τις εντολές του lockdown.

Ο κιθαρίστας μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται και από φίλους του μετά την συστράτευση του με τον Van Morrison ο οποίος έχει ανάλογες θέσεις και είναι εναντίον του εμβολιασμού.

O Clapton όμως έχει εμβολιασθεί αλλά ανήκει στην ομάδα αυτών που πιστεύουν ότι τα εμβόλια κάνουν περισσότερο κακό.

Αυτή η θέση του, του κόστισε το τέλος της φιλίας του με τον Robert Cray, αλλά και άλλους, ακόμα και με τα παιδιά του έχει προβλήματα που είναι υπέρ των εμβολίων.

Όταν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις, είχα επισημάνει ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα, ήδη το νέο του άλμπουμ The Lockdown Sessions που ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια του αποκλεισμού στο σπίτι του, μπήκε με πρώτη εβδομάδα στο Νο 37 της Αγγλίας και ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα στην Αμερική, αν κυκλοφορήσει, αν και είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ, να μην πω το καλύτερο στην εβδομάδα που κυκλοφόρησε και ας είναι 76 ετών.

O Eric Clapton έχε στο ενεργητικό του το πιο εμπορικό ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ όλων των εποχών με 25 εκατομμύρια πωλήσεις, το Unplugged και το καινούργιο περνάει απαρατήρητο.

Είναι ο μόνος καλλιτέχνης στην ιστορία που έχει μπει στο Rock and Roll Hall Of Fame με τρεις διαφορετικές ιδιότητες, μόνος του και με τους Yardbirds και Cream.

Κώστας Ζουγρής