Είναι άλμπουμ μίας χρήσης το νέο της Adele;

Είναι άλμπουμ μίας χρήσης το νέο της Adele;

Αρκετά καλές κριτικές έχει πάρει μέχρι τώρα το νέο άλμπουμ της Adele, οι μόνοι από τα γνωστά ΜΜΕ που το θεώρησαν μέτριο είναι ο Guardian και το NME που συμπτωματικά είναι ίσως και οι μόνοι που δεν ανήκουν σε μεγάλα εμπορικά γκρουπ.

Αυτοί που συμπαθούν την παρουσία τους θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αφού περιοδικά όπως το Rolling Stone της έδωσαν άριστα, όπως δίνουν συχνά και συγκροτήματα σαν τους BTS, το περιοδικό που ξέραμε έχει τελειώσει εδώ και χρόνια, γι' αυτό άλλωστε πουλήθηκε σε μεγάλο όμολο.

Η κριτική σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει πια την αίγλη που είχε στο παρελθόν και αυτό είναι λογικό αφού τα ονόματα που πραγματικά κυκλφορούν καλούς δίσκους με παράλληλη εμπορική απέιχηση, είναι ελάχιστοι.

Προσωπικά ο δίσκος μου έφερε στο μυαλό την Vera Lynn, τραγουδ΄σιτρια της δεκαετίας του '40-'50 με καλή απήχηση στην Αμερική. Συμπαθητικά τραγούδια από μία καλή φωνή, όμως ανάλογοι δίσκοι κυκλοφορούν σε μεγάλο αριομό κα΄θε εβδομάδα και συχνά είναι καλύτεροι.

Τι θα μπορούσε να κα΄νει η Adele; μάλλον τίποτα, ο χρόνος έχει τελειώσει γι' αυτήν και οι εταιρείες σωστά έδωσαν το βάρος στην προσωπική της ζωή και όχι στην μουσική, χαζοί δεν είναι, ξέρουν τι πουλάνε.

Κώστας Ζουγρής