Σε λίγο θα πρέπει να διαλέγουμε, θέρμανση, διατροφή ή φάρμακα

Σε λίγο θα πρέπει να διαλέγουμε, θέρμανση, διατροφή ή φάρμακα

Από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση, όλες οι κυβερνήσεις, σταθερά και με ένα συγκεκριμένο τρόπο σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον λαιμό του απλού πολίτη που δεν έχει κανένα τρόπο να αντισταθεί σ' αυτά που του επιβάλλουν και μόνιμα επιβαρύνουν όλο και περισσότερο το ήδη άδειο πορτοφόλι του.

Η ψεύτικη ευημερία που αναδύεται μέσα από την τηλεοπτική γκλαμουριά στα πρωινάδικα και ειδικά στα βράδια, δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο που νιώθει ο απλός εργαζόμενος όταν επισκέπτεται τα σούπερ μάρκετ ή το κρεοπωλείο της γειτονιάς του.

Όλες οι εταιρείες με κάθε αφορμή, αργά και πονηρά αυξάνουν την τιμή των προϊόντων τους και ό,τι και να γίνει ποτέ δεν επαναφέρουν τις τιμές εκεί που βρισκόντουσαν πριν τις αιτίες που προκάλεσαν την ανατίμηση. Δείτε τα καύσιμα, οι τιμές στο πετρέλαιο σήμερα είναι σημαντικά χαμηλότερες από ότι πριν από 10 χρόνια κι όμως τώρα αγοράζουμε τα καύσιμα ακριβότερα.

Θυμάμαι μια Παρασκευή απόγευμα οι δισκογραφικές είχαν αναγγείλει την αύξηση των τιμών και οι μαγαζάτορες όλη την νύχτα άλλαζαν τις τιμές σε προϊόντα που είχαν ήδη αγοράσει χαμηλότερα, δεν αλλάζουμε σ' αυτό, είμαστε η χώρα στην οποία ζουν οι πιο άπληστοι πλούσιοι, θα μου πεις όλοι οι πλούσιοι είναι άπληστοι, δεν νομίζω ότι είναι έτσι, υπάρχουν και άνθρωποι, απλά εδώ έχει χαθεί η μπάλα και η μόδα είναι να το παίζουν όλοι φτωχοί, ενώ έχουν χρήματα και αρκετά ακίνητα.

Πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση; δύσκολα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά και σε μερικά χρόνια θα οδηγήσουν σε αλλαγή της κυβέρνησης, όσο και να μην είναι ευδιάκριτο σήμερα αυτό. Ποιος θα τους διαδεχθεί; κανείς δεν ξέρει, πολλά μπορούν να αλλάξουν σε μερικές μέρες, η ουσία είναι ότι αυτοί που ελέγχουν το χρήμα δεν θέλουν να μοιραστούν ένα κομμάτι του με άλλους.

Η συμμετοχή στα φάρμακα σε μερικές περιπτώσεις φτάνει στο 50%, οι επισκέψεις στα νοσοκομεία δεν είναι πια τόσο εύκολες, δεν σε δέχονται και δεν σε εξετάζουν αν δεν είσαι τέζα, είναι πηγμένοι με τον κορονοϊό τον οποίο κοροϊδεύουν βέβαια οι αντίπαλοι της κυβέρνησης οι οποίοι δεν ανήκουν απαραίτητα στην αντιπολίτευση. Έχει και μέσα στο κόμμα του αντιπάλους ο Μητσοτάκης.

Στα καύσιμα, αν έχεις μωρά ή ηλικιωμένους και πρέπει να τα ανάβεις πιο συχνά, δύσκολα θα τα καταφέρεις με μισθούς των 600-800 ευρώ, στα τρόφιμα δεν το συζητάω, η φασολάδα, η φάβα και οι σαρδέλες με την μαρίδα, μαζί με τις μακαρονάδες θα γεμίσουν τις κοιλιές αρκετών, βέβαια υπάρχουν και τα σουβλάκια που είναι ακόμα μια φτηνή λύση.

Η κυβέρνηση βέβαια μας λέει ότι ζούμε στον παράδεισο η δε αντιπολίτευση ότι θα μας μεταφέρει στον επίγειο παράδεισο κάνοντας σε μια νύχτα όσα δεν έκανε όταν κυβερνούσε για 5 χρόνια.

Γενικά όλοι φέρονται στους πολίτες σαν να είναι τετράχρονα παιδιά και οι πολίτες σαν τετράχρονα για να μην τους διαψεύσουν, πάντα τους πιστεύουν.

Με τον κορονοϊό δύσκολα θα τα καταφέρουν όσοι έχουν περάσει τα 70, κάθε μέρα δε έχουμε όχι και λίγα θύματα.

Κώστας Ζουγρής