Το 60% των Ελλήνων δεν θα πάρει ποτέ απάντηση αν υπάρχουν λεφτά, γιατί συνήθως δεν έχει

Το 60% των Ελλήνων δεν θα πάρει ποτέ απάντηση αν υπάρχουν λεφτά, γιατί συνήθως δεν έχει

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση μας βομβαρδίζει με παροχές για την ενίσχυση αυτών που είναι ασθενέστεροι οικονομικά, μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών, ενισχύσεις για την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου, γενικά υπάρχει μία διάχυτη αντίληψη ότι το χρήμα τρέχει από τα πατζάκια μας που λένε.

Θα σας πω τις δικές μας εμπειρίες, από διαφήμιση σχεδόν μηδέν, οι γνωστές εταιρείες τα δίνουν αλλού, μάλλον εκεί που τα δίνει και η κυβέρνηση και ας μας κατηγορούν ότι γράφουμε υπέρ του εμβολιασμού επειδή μας τα ακουμπάνε.

Επιμένουν να ταυτίζουν τον Μητσοτάκη με τον κορονοϊό, αν ζούσε η μητέρα του που ήταν καλή μαγείρισα όπως λένε, θα λέγαμε ότι μας τον μαγείρεψε και μας τον σερβίρει ο γιος της, όμως η αφελής τακτική του να συνδέει η αντιπολίτευση ότι δεν πάει καλά στον πλανήτη και να το χρεώνει στον Μητσοτάκη είναι μία από τις βασικές αιτίες που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Επί της ουσίας, εγώ ψωνίζω μόνο από την κεντρική αγορά ψάρια, μήπως και γλιτώσω κάτι, από τα σούπερμάρκετ ψωνίζουν τα παιδιά μου. Χθες όμως πήρα κατεψυγμένες μπάμιες και διαπίστωσα ότι έχουν 10 ευρώ το κιλό, δηλαδή 3500 δραχμές το κιλό, μιλάμε βέβαια για τον Μπάρμπα Στάθη που πουλάει τα προϊόντα του πιο ακριβά και από τα φάρμακα.

Μισό μεροκάματο για να πάρει ένας εργάτης 1 κιλό μπάμιες, βέβαια το πιθανότερο είναι να μην τις πάρει, ποιος τρελός θα δώσει 10 ευρώ για 1 κιλό μπάμιες, άλλωστε δεν αρέσουν και σε όλους, εμένα όταν ήμουν μικρούς δεν μου άρεσαν, τώρα τις βρίσκω καταπληκτικές.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση, με 2 ευρώ παίρνεις από την κεντρική αγορά 2 κιλά μαρίδες και τρως 5 μέρες, νόστιμες και διαφορετικές από άλλα ψάρια, μια φορά τον μήνα για 3-4 μέρες είναι τέλειες.

Αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες, στην ΔΕΗ και τα δις τρέχουν σαν να είναι δίφραγκα, έχει ο κόσμος λεφτά, το θέμα είναι ποιοι τα έχουν, εμείς δεν τα βλέπουμε ακόμα και όταν ζητούσαμε 1 ευρώ σαν ενίσχυση, ο κόσμος το έχει ρίξει στην αποταμίευση, γι' αυτό αυξήθηκαν οι καταθέσεις κατά 30 δις περίπου.

Κώστας Ζουγρής