Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για τον κορονοϊό, αυτοί που γράφουν στο διαδίκτυο το βλέπουν σαν παιχνίδι

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για τον κορονοϊό, αυτοί που γράφουν στο διαδίκτυο το βλέπουν σαν παιχνίδι

Πόσο καιρό θέλει κάποιος για να αποκτήσει αίσθηση του κινδύνου από κάτι που του απειλεί την ζωή; Μάλλον δεν υπάρχει χρόνος, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άγνοια του κινδύνου ο οποίος συχνά παραμονεύει και στις πιο απλές καθημερινές μας στιγμές, απλά τις αποκαλούμε ατυχήματα.

Η αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τον καθημερινό αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό άρχισε όμως να προβληματίζει αυτούς που βλέπουν σαν τον μεγαλύτερο τους εχθρό το εμβόλιο, λες και δεν έχουν κάνει ποτέ εμβόλιο στην ζωή τους ή αυτό είναι διαφορετικό.

Αρκετοί βέβαια λένε ότι αυτό δεν έχει δοκιμασθεί και δεν έχει πάρει άδεια. Ηθελημένα όμως μάλλον αγνοούν ότι κυκλοφορεί και η τρίτη δόση και η άδεια πια έχει δοθεί, οπότε δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός τους.

Δυστυχώς στις καθημερινές επαφές με φίλους, όλο και έρχεται το θέμα του κορονοϊού στην συζήτηση με αφορμή όμως διάφορους κοινούς φίλους και την περιπέτεια που περνάνε παλεύοντας μερικοί ακόμα και για την ζωή τους στην εντατική. Έτσι μαθαίνουμε ποιος είχε διαβήτη ή άλλες ασθένειες τις οποίες εμείς αγνοούσαμε, όπως αγνοούμε συχνά τι συμβαίνει στο απέναντι σπίτι ή διαμέρισμα που είναι από πάνω ή κάτω μας.

Η ζωή έχει αλλάξει, έχει γίνει σκληρή, απάνθρωπη θα έλεγα με πολλούς ανθρώπους μόνιμα μα κάνουν τον έξυπνο στους άλλους σαν να θέλουν να κάνουν κοκορομαχίες στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Κορονοϊός είναι ένα γ πράγμα και καλά θα κάνουν όλα τα κόμματα να σταματήσουν, σ' αυτόν τον τομέα τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και να προτρέψουν τον κόσμο να εμβολιασθεί και μην μας λέει η αντιπολίτευση για διακομματικές επιτροπές, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και αυτή θα κρίνει ο κόσμος, όχι την επιτροπή η οποία συχνά είναι ανώνυμη.

Δεν είναι τυχαία η αύξηση των εμβολιασμών, ο κόσμος, έστω και αργά, άρχισε να συνειδητοποιεί το μέγεθος του κινδύνου και να κάνει αυτό που πρέπει, είναι αμαρτία να διακινδυνεύουμε για κάτι που έχουμε αποδεχθεί εμείς και οι γονείς μας εδώ και δεκαετίες. Τα εμβόλια σώζουν ζωές δεν σκοτώνουν όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν οι ανεύθυνοι που κάθε βράδυ παρουσιάζονται σαν ειδικοί στα μικρά κανάλια και συγκινούν τους αφελείς.

Βέβαια υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό αυτών που βιώνουν παρενέργειες, δηλαδή επειδή κάθε μέρα τρακάρουν 100 αυτοκίνητα δεν θα κυκλοφορούν οι υπόλοιποι από φόβο μήπως τρακάρουν.

Κώστας Ζουγρής