Μία από τις αιτίες που η οικονομία της χώρας παραμένει αιχμάλωτη είναι η πεισματική άρνηση στον εμβολιασμό

Μία από τις αιτίες που η οικονομία της χώρας παραμένει αιχμάλωτη είναι η πεισματική άρνηση στον εμβολιασμό

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η οικονομία μιας χώρας είναι συνδεδεμένη με την υγεία των πολιτών της κάνει ζημιά στην χώρα του και σε χώρες όπως η Ελλάδα επιδεινώνει την ήδη εδώ και πολλά χρόνια Αρρωστημένη κατάσταση.

Ακούω συχνά διάφορους επιχειρηματίες να κλαίγονται για το πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με τους περιορισμούς που επιβάλλει η κυβέρνηση στους πελάτες τους, ελάχιστοι όμως συνιστούν στην πελατεία τους να προσαρμοσθεί στις συνθήκες της εποχής και να υπακούσει σ' αυτά που προτείνουν οι επιστήμονες για να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση η οποία δείχνει ανεξέλεγκτη.

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι οικονομίες των Βορείων χωρών έχουν καταφέρει να ελέγχουν την κατάσταση και τουλάχιστον στην οικονομία πάνε μια χαρά.

Αντίθετα οι Βαλκανικές χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι και πρώτο θέμα είναι το κακό το κράτος που θέλει να τους επιβάλλει τον εμβολιασμό τον οποίο, σε αντίθεση με τα χιλιάδες χάπια που πίνουν, φοβούνται πολύ.

Όσο υπάρχει ο δισταγμός για τα εμβόλια, τόσο θα μένει στάσιμη η κατάσταση και μέσα στον χειμώνα θα περάσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Οι ανεμβολίαστοι νοσούν πιο εύκολα και συχνά στερούν ΜΕΘ από αυτούς που πάσχουν από άλλες παθήσεις με συνέπεια να επιδεινώνεται η κατάσταση τους, ξέρουμε πώς είναι πια η κατάσταση στα Ελληνικά νοσοκομεία μετά από τόσους μήνες που μας ταλαιπωρεί η πανδημία.

Κώστας Ζουγρής