Τέλος στο ρίσκο για όσους δεν κάνουν εμβόλια, το πείσμα δεν κάνει καλό, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση

Τέλος στο ρίσκο για όσους δεν κάνουν εμβόλια, το πείσμα δεν κάνει καλό, αρχίζει η  αντίστροφη μέτρηση

Τα κρούσματα ανεβαίνουν, όπως και οι διασωληνωμένοι, ενώ κάθε μέρα σταθερά ένας σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας χάνει την ζωή του.

Από αυτούς το συντριπτικό ποσοστό είναι ανεμβολίαστοι. Το παραμύθι που πουλάει ο Βελόπουλος και αυτοί που τον προωθούν από τα τηλεοπτικά κανάλια που σε άλλες εποχές επηρέαζαν σημαντικά το κοινό και που θέλει να μας πείσει ότι τα δυτικά κράτη που έχουν εμβολιασθεί συχνά σε ποσοστό 90% λένε ψέματα και πως οι Βαλκανικές χώρες που οι κάτοικοι τους αγοράζουν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού για 300 ευρώ, έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ίσως και 35% και έχουν πολλά θύματα, μας λένε την αλήθεια, τελείωσε.

Καθημερινά, όλο και πιο συχνά ακόμα και νέοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και αν υπάρχει μία παρενέργεια από τα εμβόλια, αυτό δεν αντισταθμίζει στον ίδιο βαθμό το ότι τουλάχιστον το 85% όσων είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Επίσης όσοι είναι εναντίων των εμβολίων και νόσησαν, δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα νοσήσουν ξανά με μία νέα παραλλαγή του ιού, όπως βέβαια και αυτοί που έχουν ήδη εμβολιασθεί και ο χρόνος επίδρασης των εμβολίων περνά. Θα κάνουμε, όσοι το θέλουμε, όσα εμβόλια μας πουν οι ειδικοί, όπως κάθε χρόνο κάνουμε αυτά της γρίπης και δεν υπάρχει βέβαια σύγκριση του κινδύνου να πάθεις κάτι από γρίπη σε σχέση με τον κορονοϊό.

Δεν είναι μόνο τα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν κόσμο στο να εμβολιασθεί, είναι αυτά που βλέπουν δίπλα τους και δεν είναι αστεία. Το ρίσκο πληρώνεται.

Κώστας Ζουγρής