Guns N Roses 30 χρόνια πριν και η απήχηση που είχαν .... στην Μυτιλήνη

Guns N Roses 30 χρόνια πριν και η απήχηση που είχαν .... στην Μυτιλήνη

Είναι καλοκαίρι του 1991 , ο καύσωνας στην Μυτιλήνη είναι λάβα άυλη . Στο στρατόπεδο που είμαι μετά το μεσημέρι εκεί που ο κόσμος κρύβεται από την καταδίωξη της βασανιστικής Ζέστης οι στρατιώτες του 265 φορούν την πλήρη εξάρτηση , βγαίνουν στο απογευματινό προσκλητήριο .Ο διοικητής μου ένας υπολοχαγός από την Κρήτη κοιτά το ταβάνι στο επιλοχάδικο και καπνίζει τα Prince που το έφερε ο Λοχίας .

Σε δέκα μέρες θα γίνει η πενθήμερη στρατηγική και όλα ακούν στο σύνθημα << πανικός και σκόνη >>. Ο Πετρίδης στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου εδώ και μέρες είπε ότι έχει στην κατοχή του δύο διπλά των Guns n Roses το user illusion 1 και το user 2 πριν κυκλοφορήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου . Σήμερα θα παίξει το user 1. μέσα από τους ιμάντες του κράνους συνδέω τα ακουστικά από ένα γουώκμαν που είναι και ραδιόφωνο , ένα μαύρο γυαλιστερό CROWN , Το στερεώνω πάνω μου δυνατά για να μην φύγει από τους κραδασμούς και από πάνω βάζω το χυτό νιο. Είμαι έτοιμος το G3 στο χέρι .

Βγαίνω από τον θάλαμο και έρχεται πάνω μου η κάψα της ζέστης, ποιος δίνει σημασία , ο Πετρίδης έχει αρχίσει με το dont cry τους λούζει με ύμνους . Λέει ότι ακόμη ένας τέτοιος δίσκος και θα γίνουν το απόλυτο Hard rock σχήμα και όχι μόνο της δεκαετίας που διανύουμε . Συνεχίζει με το "Live and Let Die" (των Wings). Και μετά μπαίνει αυτό , έχω χάσει την επαφή με την αναφορά .

Βλέπω έναν δόκιμο να ανοιγοκλείνει το στόμα , κατακόκκινος στο πρόσωπο , ο ήλιος καίει και ακούγονται εντολές ακριβείας , εκτελώ υπνωτισμένος το << παρουσιάστε και το επ όμου >> τα σόλα του slash με μεταφέρουν στην Θεσσαλονίκη , έχω φύγει με την ταχύτητα του φωτός , κάνει καύσωνα και δεν με ενδιαφέρει νιώθω ο ιδρώτας να ποτίζει το μέτωπο μου και από το πρόσωπο τρέχει λες και μου πετάξανε ένα κουβά νερό . Ο δόκιμος με πήρε χαμπάρι . Τα παίρνει στο κρανίο και φωνάζει με δύναμη << νέος πας καλά θα σε θάψω >> .

Μόλις τελείωσε το November Rain. Επανέρχομαι στην πραγματικότητα . Οι συνάδελφοι μου κοιτάν , ένας μου λέει < δεν πας καλά >> φυσικά , δεν πάω καλά το ξέρω δεν είναι η πρώτη φορά

Θανάσης Μπ.