Γιατί ΟΛΑ τα ΜΜΕ, αριστερά, δεξιά, πάντα παίρνουν θέσεις εναντίον της αστυνομίας, όπως και οι κυβερνήσεις αλλά και η εκάστοτε αντιπολίτευση;

Γιατί ΟΛΑ τα ΜΜΕ, αριστερά, δεξιά, πάντα παίρνουν θέσεις εναντίον της αστυνομίας, όπως και οι κυβερνήσεις αλλά και η εκάστοτε αντιπολίτευση;

Υπάρχει ένας απλός λόγος γιατί αυτό πιστεύουν ότι αρέσει στο κοινό και τους ψηφοφόρους τους. Ούτε ένας δεν αναρωτήθηκε αν ασκήθηκε δίωξη στους δύο που επέζησαν από τους πυροβολισμούς. Το ίδιο και ο αρμόδιος υπουργός ο οποίος ενδιαφέρθηκε μόνο για το αν οι αστυνομικοί πήραν μέρος σε νόμιμη ή παράνομη καταδίωξη.

Ο Εισαγγελέας Πειραιά δεν είδα να ανακοινώνει ότι άσκησε δίωξη στους δύο νεαρούς που ήταν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, εκτός και το αν το να κλέβεις αυτοκίνητα είναι νόμιμο και το να κυνηγάς αυτούς που τα κλέβουν παράνομο.

Μια βόλτα στο διαδίκτυο όμως σε σελίδες όλων των πολιτικών αποχρώσεων μας δίνει την εντύπωση ότι το κοινό έχει διαφορετική άποψη και αυτός ίσως είναι ο λόγος που τα ΜΜΕ δεν έχουν πάντα μεγάλη ανταπόκριση στις θέσεις που παίρνουν για την κοινωνία, οι πολιτικές θέσεις βέβαια δεν αλλάζουν, είναι αυτές που ακολουθούν ανάλογα με αυτόν που είναι ... η συμπάθεια τους, όπως βέβαια και τα κόμματα ανάλογα με την θέση τους .

Είναι γεγονός ότι η αστυνομία μας είναι ευνουχισμένη και ενοχλούν την κοινωνία συμπεριφορές όπως αυτοί με τους πυροβολισμούς που οδήγησαν στον θάνατο του 20χρονου, είναι κρίμα να χάνει την ζωή του ένας νέος άνθρωπος ειδικά από τέτοια αιτία, όμως η πολιτεία πρέπει να βρει ένα τρόπο να μπουν αυτοί οι άνθρωποι σε μία σειρά και να μην κινδυνεύει η ζωή τους, όπως και η ζωή των άλλων. Γιατί πολύτιμη είναι η ζωή όλων των νέων, ακόμα και όσων έχουν μάθει στην παραβατικότητα συνήθως από τους γονείς τους και οι αστυνομικοί γονείς έχουν, αλλά ο καθένας πρέπει να τηρεί τον ρόλο του στην κοινωνία, εκτός και αν δεν θέλουμε αστυνομία, δεν είναι βέβαια λίγοι αυτοί που δεν την θέλουν, ίσως όλοι οι Έλληνες.

Το πρώτο μου αυτοκίνητο το πήρα σε ηλικία 32 ετών και θυμάμαι ότι έκαναν φοβερές οικονομίες για να το αποκτήσω, το ίδιο θα συμβαίνει και σήμερα σε πολλούς, γι' αυτό όμως αδιαφορούν τα ΜΜΕ που κάθε μέρα σχεδόν μας γράφουν κάψανε αυτοκίνητα εκεί, σαν να είναι πυροτεχνήματα.

Κώστας Ζουγρής