Ό,τι και να λέτε δεν θα κάνω το εμβόλιο, τι θα πάθω;

Ό,τι και να λέτε δεν θα κάνω το εμβόλιο, τι θα πάθω;

Η Ελλάδα όπως σε όλα είναι από τις τελευταίες χώρες στον εμβολιασμό. Οι ανεμβολίαστοι δύσκολα θα πεισθούν να αλλάξουν γνώμη, αλλά στο ερώτημα του τι μπορούν να πάθουν έχω μία απάντηση.

Όσο και κολλημένοι να είναι, λογικό αφού η σημερινή Ελλάδα δεν έχει και πολύ σχέση, όχι με την αρχαία, αλλά αυτήν του περασμένου αιώνα, δεν έχουν παρά να κάνουν μια ερώτηση σε όλο των περιβάλλον τους, δεν μπορεί κάποιοι θα έχουν νοσήσει από τους γνωστούς τους ή τους γνωστούς των γνωστών τους, Από εκεί θα πάρουν τις απαντήσεις τους, όχι ψεύτικες ειδήσεις από βαρεμένους στο διαδίκτυο, πραγματικά γεγονότα.

Όσο για αυτούς που εμβολιάσθηκαν και είχαν αρνητικές παρενέργειες. Κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στον πλανήτη από κάθε ηλικία παθαίνουν κάτι, δεν είναι απαραίτητο ότι το έπαθαν από το εμβόλιο.

Ας δεχθούμε ότι 5-10-50 είχαν σοβαρές παρενέργειες σε κάθε 1.000.000 εμβολιασμένους, αυτό συμβαίνει όμως με κάθε φάρμακο που παίρνουν οι άνθρωποι.

Και μη μας πει κανείς ότι τα παίρνουμε από τις φαρμακευτικές,, ποτέ καμία δεν μας έδωσε ούτε 1 ευρώ, αλλά τα μοιράζουν, στα γνωστά ΜΜΕ, όπως σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες, αλλά και οι πολίτες που ακολουθούν τις κυβερνήσεις μας σε αδιαφορία για τον πολιτισμό όταν δεν έχει σχέση με τα κομματικά στελέχη τους.

Ας πάρουμε τέλος και την άλλη εκδοχή. Μπορεί να μην πάθεις τίποτα. Μπορεί και να πάθεις. Θα πάθει όμως σχεδόν σίγουρα ο συνάνθρωπος σου που είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου και θα πεθάνει- ενδεχομένως- εξ αιτίας σου. Τόσο απλό είναι.

Κώστας Ζουγρής