Όποιος δεν θέλει να νοιώσει τον φόβο των επιπτώσεων του κορονοϊού, απλά κάνει το εμβόλιο

Όποιος δεν θέλει να νοιώσει τον φόβο των επιπτώσεων του κορονοϊού, απλά κάνει το εμβόλιο

Είναι ένας φόβος που δεν τον εύχομαι σε κανέναν, είναι όμως υπαρκτός και αυτό μας λένε οι υπεύθυνοι σε όλο τον πλανήτη. Περίπου το 90% αυτών που δεν είναι εμβολιασμένοι είναι οι ΄πελάτες' στις ΜΕΘ. τώρα το αν ο Πετράκος και ο κάθε άσχετος λέει το ανάποδο γι' αυτό είναι υπεύθυνη η πολιτεία που αφήνει όποιον θέλει να γράφει οτιδήποτε.

Τα δε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βλέπουν, αλλά και αυτά συντηρούν την αμφιβολία. Όσοι δε συμβαδίζουν με τις επίσημες αρχές συνήθως γίνονται θύματα ανυπόστατων καταγγελιών, αφού δεν υπάρχει έλεγχος. Αν γράψει κάποιος ότι βίασα την Brigitte Bardot θα με τιμωρήσουν γιατί λόγω της πανδημίας δεν έχουν άτομα να ελέγξουν τις καταγγελίες.

Και τι κάνει ένας αθώος πολίτης; απλά παρακολουθεί, θυμώνει και εναποθέτει τις σκέψεις του για δικαιοσύνη στην Θεία Δίκη και πάντα δικαιώνεται, όσο και αν σας φαίνεται αστείο και υπερβολικό.

Η ζωή είναι έτσι φτιαγμένη που πάντα θα πληρώσεις την αδικία που θα κάνεις, αύριο, σε 1 χρόνο, σε 10, όλα εδώ πληρώνονται, έχει πολλά καλά η ζωή.

Κώστας Ζουγρής

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του επιστημονικού περιοδικού “Nature”, καθώς αναφέρει ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιστημόνων – πάνω από ένας στους τρεις – που μίλησαν συχνά ή σχολίασαν στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πανδημία Covid-19, τον κορονοϊό και τα εμβόλια, στη συνέχεια δέχτηκαν σοβαρές απειλές εναντίον τους.

Στα σχετικά ερωτήματα απάντησαν 321 επιστήμονες από διάφορες χώρες (Αυστραλία, Βρετανία, Γερμανία, Καναδά, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία, Ταϊβάν κ.α.), από τους οποίους το 15% ανέφεραν ότι κάποια στιγμή οι ίδιοι ή και η οικογένεια τους δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους, ενώ ένα άλλο 22% δέχτηκαν απειλές σωματικής ή σεξουαλικής βίας, μερικές φορές ακόμη και μέσω τηλεφωνημάτων στο σπίτι τους, ενώ άλλες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή online σχολίων και αναρτήσεων.