Κώστας Ζουγρής: Η μουσική, το διάβασμα, ο κινηματογράφος, βοηθούν σε κάποιο βαθμό την ψυχική μας ισορροπία

Κώστας Ζουγρής: Η μουσική, το διάβασμα, ο κινηματογράφος, βοηθούν σε κάποιο βαθμό την ψυχική μας ισορροπία

Η ζωή είναι ένα ταξίδι που όταν είσαι νέος φαντάζει μακρινό, όμως είναι απροσδόκητα σύντομο σε σημείο που ποτέ δεν συνειδητοποιείς το μήκος της διαδρομής.

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Δεν ξέρετε πόσο σημασία έχει το να πάρετε τηλέφωνο έναν φίλο σας, έναν συγγενή σας που ξέρετε ότι αν δεν έχει ψυχικά προβλήματα, νιώθει μοναξιά η οποία έρχεται και σε νεαρούς σε ηλικία, ίσως σ' αυτούς να είναι πιο έντονο το φαινόμενο στην εποχή μας κι όμως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά και δεν έχουν το θάρρος να αναζητήσουν μια συντροφιά, ενώ είναι τόσο εύκολο, έστω και με τις πιθανότητες ώστε πραγματικά είναι κρίμα.

Βοηθήστε αυτούς που είναι μόνοι να κάνουν γνωριμίες, αρκετές από τις ψυχικές ασθένειες έχουν σαν αφετηρία την μοναξιά την οποία μερικές φορές νιώθουν και αυτοί που το περιβάλλον τους είναι γεμάτο από συγγενείς και φίλους οι οποίοι όμως έχουν πια την προσωπική τους ζωή και προβλήματα.

Το κακό είναι ότι αυτή κατάσταση παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο ψυχολόγος είναι πια προτεραιότητα για αρκετές οικογένειες.

Η μουσική, το διάβασμα, ο κινηματογράφος, βοηθούν σε κάποιο βαθμό την ψυχική μας ισορροπία, όμως περισσότερο από τίποτα άλλο μόνοι μας πρέπει να βρούμε την δύναμη να ενταχθούμε στους σημερινούς ρυθμούς ζωής και να κάνουμε νέες φιλίες. Προσωπικά ποτέ δεν χάνω ευκαιρία να μιλάω ακόμα και με αγνώστους, όπου και αν βρίσκομε, στο site δε το βλέπετε σπάνια δεν απαντάω σε διάφορα είτε με αφορούν είτε όχι.

Κώστας Ζουγρής

 

 

https://www.popup.gr/