Οι Måneskin όχι μόνο δεν ξεχάστηκαν, αλλά πήγαν Νο 1 στον πλανήτη με το Beggin'

Οι  Måneskin όχι μόνο δεν ξεχάστηκαν, αλλά πήγαν Νο 1 στον πλανήτη με το Beggin'

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες έγραφα για την επιτυχία που θα γνώριζαν οι Måneskin πολλοί έλεγαν ότι σε μερικές εβδομάδες δεν θα τους θυμόταν κανείς, όμως κράτησαν συντροφιά στην εθνική Ιταλίας με τα τραγούδια τους στο Αγγλικό τσαρτ όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης έδιναν τα κρίσιμα ματς στο Wembley.

Δεν ήταν μόνο το τραγούδι της Eurovision που τους έφερε στην επικαιρότητα, αλλά άλλα δύο τραγούδια που έσπασαν τα ρεκόρ για Ιταλικό συγκρότημα και εμφανίσθηκαν στα 10 πρώτα χωρών όπως η Αγγλία.

Τώρα ένα αγαπημένο τραγούδι για πολλές γενιές σε μία διασκευή του 2017 τους έφερε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου καταλόγου επιτυχιών του Spotify, ενώ έκανε την εμφάνιση του και στο επίσημο τοπ 100 της Αμερικής.

To τραγούδι είναι το Beggin' που ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από 54 χρόνια από τους Four Seasons, αλλά έγινε επιτυχία και το 2008 με έναν καλλιτέχνη από την Νορβηγία, τον Madcon

Το Beggin' γράφτηκε από τον Bob Gaudio που ήταν βασικό μέλος των Four Seasons και αυτός που έχει γράψει πολλές επιτυχίες, όπως το Can't Take My Eyes Off You για τον φίλο του και επίσης μέλος των Four Seasons, Frankie Valli.

H ερμηνεία των Måneskin πήρε τον δρόμο της, όπως πολλές από τις επιτυχίες της εποχής μας, μέσα από το TikTok.

Οι Måneskin παιδιά που γνωρίστηκαν σε γυμνάσιο της Ρώμης, φτιάχτηκαν το 2016 και είναι το πρώτο ροκ συγκρότημα από την Ιταλία που γνωρίζει τόσο μεγάλη επιτυχία σε όλο τον πλανήτη, στην δεκαετία του '70 είχαν γίνει γνωστοί σε καλλιτεχνικούς κύκλους οι PFM (Premiata Forneria Marconi).

H δεύτερη θέση στο X Factor το 2016, τους χάρισε το δισκογραφικό συμβόλαιο και πρώτη κυκλοφορία ήταν το ΕΡ στο οποίο υπήρχε το Beggin'.

Η παράξενη αμφίεση του γκρουπ, όπως και η προφορά τους, έχει ξετρελάνει και τους Αμερικανούς μετά την Βρετανία. Ουσιαστικά βέβαια όλα άλλαξαν γι' αυτούς με την νίκη τους στο Σαν Ρέμο και την μετέπειτα νίκη τους στην Eurovision.

Κώστας Ζουγρής