Πώς μπορώ να μάθω στους νεότερους να ακούνε Beatles και άλλους που αγαπώ;

Πώς μπορώ να μάθω στους νεότερους να ακούνε Beatles και άλλους που αγαπώ;

Οι Beatles είναι το σημαντικότερο συγκρότημα που έχει περάσει από τον πλανήτη μας, στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που ηχογραφούσαν καινούργια τραγούδια, μας άφησαν παρακαταθήκη αρκετά τραγούδια πολλά από τα οποία θεωρούνται κλασικά.

Αρκετά από αυτά τα συναντούν στον δρόμο τους τα παιδιά και τα εγγόνια μας και γίνονται από τα αγαπημένα τους, όμως δεν είναι εύκολο να κάνεις έναν νέο να αγαπήσει ένα συγκρότημα που ηχογράφησε για πρώτη φορά πριν από 60 χρόνια.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βρούμε ονόματα με ανάλογη μουσική από το νεότερο ρεπερτόριο και σιγά σιγά να τους βάλουμε στην διαδικασία να τα ακούσουν, γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχουν σημαντικές αξιόλογες ηχογραφήσεις τις οποίες δεν παρακολουθούμε γιατί αποφεύγουμε να ακούμε τα καινούργια.

Κάθε εβδομάδα, σε όσους μας έχουν ενισχύσει οικονομικά με ένα οποιοδήποτε ποσό, στέλνουμε τις επιλογές μας από τις νέες κυκλοφορίες, εκεί θα βρείτε αυτά που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους νέους και να τους προτείνετε να τα ακούσουν. Έτσι θα φτάσουν πιο εύκολα στους Beatles, τους Pink Floyd, τους Doors, τους Zeppelin, την Joni Mitchell και άλλους μεγάλους που τα τραγούδια τους δεν παύουν να συγκινούν όλο τον πλανήτη.

Κώστας Ζουγρής

 

Video Url