Ξέρουν τα παιδιά σας τους Pink Floyd;

Ποιοι έχουν πιο ωραία τραγούδια, οι Pink Floyd ή οι Moody Blues

Τι σε νοιάζει εσένα ακούω συχνά να μου λένε διάφοροι για τα νέα παιδιά και το τι μουσική ακούν.

Δεν είναι τόσο απλό, ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει τον χαρακτήρα του.

Όσα κάνουμε σ' αυτήν την σελίδα πηγάζουν πια από την αγάπη μας για την μουσική, όμως για να υλοποιηθούν όλα αυτά που βλέπετε υπάρχουν οι οικονομικές ανάγκες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Θυμάμαι ότι εγώ και ο Πετρίδης, τουλάχιστον από 13 χρονών είχαμε γνώση σε ένα μεγάλο μέρος της μουσικής που κυριαρχούσε στην εποχή μας.

Δεν ήμασταν κάτι το ξεχωριστό, ανεξάρτητα του ότι ακολουθήσαμε και επαγγελματική σχέση με την μουσική. Πολλά παιδιά της ίδιας ηλικίας με εμάς παρακολουθούσαν την μουσική και ήξεραν πολλά ονόματα της εποχής.

Το θέμα είναι ότι τα σημερινά πιτσιρίκια στην Ελλάδα και ίσως σε όλο τον πλανήτη, δεν το ξέρω αυτό, δεν έχουν γνώση για καλλιτέχνες, αλλά ακούνε την μουσική σαν μουσική υπόκρουση στην καθημερινότητα, χωρίς να ξεχωρίζουν ούτε ένα καλλιτέχνη, Έλληνα ή ξένο.

Έχω αυτή την περιέργεια και ρωτάω, προχθές ρώτησα δύο κοριτσάκια γύρω στα 12 που άκουγαν μουσική τι τους αρέσει και δεν ήξεραν να μου πουν ούτε ένα όνομα τραγουδιστή. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα παιδιά που ρωτάω συχνά.

Ποιος φταίει γι' αυτό; δεν ξέρω, σημασία έχει πώς μπορούμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να αγαπήσουν καλλιτέχνες, όχι την ανώνυμη βαβούρα που σαν όνομα θα μπορούσε να ονομασθεί μουσική από το κινητό μου.

Εμείς πιστεύω ότι προσπαθήσαμε για πολλές γενιές και ίσως καταφέραμε κάτι, μετά από εμάς, όσο εγωιστικό και αν είναι αυτό δεν βλέπω και πολύ φως.

'Ολα πρέπει να γίνονται στα σχολεία, από το δημοτικό.

Έστειλα πάλι ένα ερωτηματολόγιο με μουσικές ερωτήσεις σε διάφορους πολιτικούς, ούτε ένας δεν απάντησε, δοκιμάστε να στείλετε ένα ανάλογο γράμμα στους ξένους ηγέτες, ακόμα και στον Τrump, εδώ υπάρχει εξήγηση γιατί τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται, ποιος θα τα κατευθύνει;

Οι Έλληνες καλλιτέχνες, ειδικά οι 'προοδευτικοί' τα βλέπουν όλα από πολιτικής πλευράς, η μουσική γι' αυτούς είναι σε δεύτερη μοίρα, έτσι όμως οδηγούν στο να κάνει το ίδιο και το κοινό, ας μην παραπονιούνται λοιπόν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την ανυπαρξία της Ελληνικής μουσικής.

Καλή ανάσταση σε όλα

Κώστας Ζουγρής