Γιατί στους ανθρώπους αρέσει τόσο πολύ η βία;

Γιατί στους ανθρώπους αρέσει τόσο πολύ η βία;

Ένα από τα τραγούδια που μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτές τις μέρες είναι το In Your Eyes με τον Weeknd.

Έβαλα να δω το βίντεο, και αναρωτήθηκα για το ποιος είναι ο λόγος της χρήσης βίας στο βίντεο, σε ένα ποπ τραγούδι που θυμίζει την δεκαετία του '80.

Ο αποκλεισμός στα σπίτια μας, έχει αυξήσει λένε οι αρμόδιοι την ενδοοικογενιακή βία.

Προχθές που έκανα την βόλτα μου άκουσα από ένα σπίτι, έναν πατέρα μάλλον να ζητά επιτακτικά από ένα κοριτσάκι που από την φωνή του, δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερο από 8-10 ετών, να ζητήσει συγγνώμη για κάτι που είχε κάνει, δεν ξέρω, μπορεί να είχε βάλει φωτιά στο σπίτι, μερικά παιδιά είναι ικανά για τα πάντα αν διαφύγουν της προσοχής των γονιών τους, όμως σκέφτηκα ότι στα 4 παιδιά μου, μόνο μια φορά έδωσα ένα σκαμπίλι σε μία κόρη μου και με κάθε ευκαιρία μου το λέει, τα παιδιά ΠΟΤΕ δεν ξεχνούν.

Κάθε βράδυ που πέφτω για ύπνο κάνω ζάπινγκ στα τηλεοπτικά κανάλια, σχεδόν πάντα, όσα παίζουν ταινίες, παίζουν ταινίες με υπερβολική βία, σε μεγάλο βαθμό αυτός είναι ο κινηματογράφος της εποχής μας.

Τελικά λογικά μάλλον αρέσει στους περισσότερους ανθρώπους η βία, κάτι που πραγματικά με έβρισκε αντίθετο από μικρό.

Θυμάμαι στο δημοτικό, ήταν διάφορα παιδιά νταήδες που έκαναν αυτό που σήμερα αποκαλούμε Bullyng, εγώ πάντα απέφευγα τους καβγάδες, μια φορά όμως με ενοχλούσε ένας από αυτούς τόσο πολύ, που τα πήρα στο κρανίο που λέμε και του βάρεσα μια μπουνιά, αυτό, ήταν, κανείς δεν με πείραξε ξανά, τελικά είμαστε παράξενα όντα.

Κώστας Ζουγρής