Γιατί αρέσει σε Ζουγρή-Πετρίδη η Dua Lipa

Γιατί αρέσει σε Ζουγρή-Πετρίδη η Dua Lipa

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε και σας παρουσιάζουμε συχνά τα νέα τραγούδια της Dua Lipa η οποία δεν είναι βέβαια η νέα Joni Mitchell, όμως είναι μία νεαρή γυναίκα που αντιπροσωπεύει τον ήχο της εποχής κι εμείς, όσο καταλαβαίνουμε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τον ήχο της κάθε εποχής χωρίς ποτέ να ξεχνάμε το παρελθόν.

Mε καταγωγή από το Κόσοβο και επιρροές από Pink, Rihanna, Amy Winehouse και Róisín Murphy των Moloko η Dua Lipa σαν γυναίκα, εκτός από το νεαρόν της ηλικίας της, χωρίς να είναι όμορφη, έχει αυτό το κάτι από τα Βαλκάνια, που αρέσει στους άνδρες.

Τα τραγούδια της θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις τον ήχο των Chic και της Donna Summer που θα θυμούνται οι παλαιότεροι το πόσο τους υποστηρίζαμε.

Δεν είναι τυχαίο το ότι εμφανίσθηκε μαζί της η St Vincent που θεωρητικά πάντα ανήκει σε άλλο χώρο.

Για να μην γίνει παρεξήγηση, η Dua Lipa δεν είναι το αστέρι της εμβέλειας εμβληματικών γυναικών όπως η Madonna ή όπως αποδεχθήκαμε με την πάροδο του χρόνου, η Amy Winehouse, ούτε καν πλησιάζει την Gwen Stefani που θα είναι από τα είδωλα της, όμως αρκετά τραγούδια της είναι ευχάριστα και μας βοηθούν να περνάμε όμορφα σε μια δύσκολη εποχή για την μουσική.

Περιττό να γράψω βέβαια ότι την είχαμε επισημάνει από το 2015.

Κώστας Ζουγρής