Της γειτονιάς μας ο τρελός

Της γειτονιάς μας ο τρελός

Προχθές που έκανα την βόλτα μου άκουσα έναν άνδρα που έκανε κι αυτός περίπατο να λέει, αν θέλουμε να κρατήσουμε τον Έλληνα στο σπίτι του θα πρέπει να του το απαγορεύσουμε, έτσι για αντίδραση όλοι θα μένουν σπίτια τους.

Αυτό προκύπτει και από τις αντιδράσεις αυτών που διάβασαν για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πάει πολύ καλά σύμφωνα και με τους πιο δύσκολους,

Θα μπορούσαν να βγάλουν πιο εύκολα συμπεράσματα αναζητώντας το πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα στις μεγάλες χώρες, αλλά και την χώρα μας, από διάφορες αιτίες. Τα στοιχεία δεν είναι καινούργια, υπάρχουν τα στατιστικά εδώ και χρόνια, απλά τώρα παίρνουν μία άλλη διάσταση.

Το να πιστεύουμε ότι οι ξένοι είναι βλάκες κι εμείς οι έξυπνοι, δεν είναι κάτι καινούργιο, ανέκαθεν μιλάγαμε υποτιμητικά για όλους, λογικά βέβαια το ίδιο θα κάνουν και άλλοι λαοί, σε μας όμως που είμαστε μία αδύναμη μικρή χώρα επιρρεπή σε λάθη στην οικονομία, έχει άλλη βαρύτητα και δεν είμαστε σε εποχές που υπάρχουν σχέδια Marshall.

Σήμερα στο χρηματιστήριο βλέπουμε σημαντική άνοδο για εταιρείες που ενδέχεται να μην έχουν δραστηριότητες για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες, έτσι τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί τα στελέχη της κυβέρνησης, μπορεί να προεξοφλούν το τι θα γίνει τον Ιούλιο, αλλά θα υπάρχουν μέχρι τότε;

Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία της κυβέρνησης είναι η ισορροπία μεταξύ της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής και την διατήρηση της οικονομίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο, όμως αυτό είναι το ζητούμενο.

Μακάρι, για όλους μας να τα καταφέρει η κυβέρνηση και στα δύο.

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από τους στίχους της Σώτιας Τσώτου και το τραγούδι του Κώστα Χατζή

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ Ανήκω από αρκετές αιτίες στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά πιστεύω ότι το καλό κοινό για όλους προέχει.