Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε βιβλία, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες

Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε βιβλία, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες

Οι εξελίξεις δυστυχώς διαψεύδουν συνέχεια αυτούς που συχνά αμφισβητούν τα πάντα και χρεώνουν κάθε άσχημη εξέλιξη σε συνωμοσίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ο ιός είναι μια πραγματικότητα, δεν έχει στην παρούσα συγκυρία σημασία το πώς και από πού ξεκίνησε. Σημασία έχει ενωμένοι να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών μήπως και καταφέρουμε να ελέγξουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες το φαινόμενο.

Δεν υπάρχει κάποιος που θα μείνει αλώβητος από τον ιό. Η κατάσταση δεν θα αποκατασταθεί άμεσα, ακόμα και αν αύριο το πρωί βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε.

Στην μουσική η καταστροφή είναι το ίδιο μεγάλη, όπως σε όλους τους κλάδους. Τέλος οι συναυλίες και κανείς δεν ξέρει πόσο χρόνο θα πάρει για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού, ίσως χρειασθούν χρόνια.

Μια ολόκληρη γενιά μεγάλων σε ηλικία καλλιτεχνών θα χάσει οριστικά την δυνατότητα να βγαίνει στην σκηνή, αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος. Οι νεότεροι θα χάσουν την επαφή με το κοινό τους και το κοινό το ενδιαφέρον του.

Είναι ευκαιρία να γυρίσουμε στις αγαπημένες νεανικές μας συνήθειες, το διάβασμα βιβλίων, την ακρόαση μουσικής και την παρακολούθηση καλών ταινιών, όχι σειρών που σκοπό έχουν να σε κρατούν ψυχολογικά αιχμάλωτο και έχουν σενάριο που μπορεί εύκολα να αλλάξει, ανάλογα με τα κέφια ή τις ανάγκες της παραγωγής. Είναι σαν να σου δίνουν μία ταινία με 10 διαφορετικά φινάλε.

Έχει μεγάλη σημασία το να υπακούμε στις εντολές των αρχών, γιατί αν τύχη ' μία στραβή' ίσως θα είναι αργά και ας έχουμε μετανιώσει. Διαφωνούμε για όλα, αλλά μόλις μας έλθει ένας βήχας, ή κάτι άλλο, λέμε, ωχ!, μήπως κόλλησα, γιατί έκανα αυτό, γιατί εκείνο, υπομονή θα περάσει, δεν υπάρχει τίποτα που δεν περνάει.

Οι στιγμές ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, ας τις απολαύσουμε παρέα με την οικογένεια μας.

Κώστας Ζουγρής

Γίνε μέλος στην ομάδα μας