BTS επιτυχία με την αξία τους ή με τα λεφτά των εταιρειών τους;

BTS επιτυχία με την αξία τους ή με τα λεφτά των εταιρειών τους;

Οι Κορεάτες BTS θα είναι πάλι στο Νο 1 των άλμπουμ στην Αμερική με έναν αριθμό που προσεγγίζει τις 300.000 δηλαδή αρκετά μεγάλο νούμερο για την εποχή μας.

Εντάξει λόγω ηλικίας ίσως δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε αμερόληπτα, όμως δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί ας πούμε οι BTS στο Νο 1 ΄της Αμερικής και όχι οι Μέλισσες, κάποιο από τα πολλά Ιταλικά συγκροτήματα, ή για να είναι πιο λογικό, τα δεκάδες Βρετανικά γκρουπ που ενώ έχουν επιτυχία στην Βρετανία και αρκετές άλλες χώρες, στην Αμερική συχνά δεν τα βλέπουμε ούτε μέσα στα 200 πρώτα.

Θα πείτε έχει αλλάξει η μουσική δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους παλαιότερους με το σημερινό Κορεάτικο κίνημα της ΚPop που έχει απήχηση σε όλο τον πλανήτη.

Το τελευταίο τους άλμπουμ έχει 20 τραγούδια, μερικά από αυτά σε 2 ερμηνείες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτά τα 20 τραγούδια έχουν τίτλους που συνολικά, όλα μαζί αποτελούνται από 35 λέξεις, τα περισσότερα έχουν μονολεκτικό τίτλο, δηλαδή όσο πιο απλά μπορεί να γίνει ένα τραγούδι για έναν νέο που δεν αφιερώνει ούτε 3' για ένα τραγούδι.

Το άλμπουμ ακούγεται ευχάριστα, όμως δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη διαφορά με τα αμέτρητα άλλα συγκροτήματα, αυτό που κάνει την διαφορά είναι τα χρήματα που έχουν επενδύσει οι Κορεάτικες εταιρείες, οι οποίες κατά την γνώμη μου ανήκουν στην Αμερική.

Κορεάτικη, αργότερα Κινέζικη ποπ, σεξ με κούκλες ρομπότ και ο κόσμος πάει όλο και καλύτερα, περαστικά μας.

Κώστας Ζουγρής