H Billie Eilish περιορίζει την απήχηση του Χιπ χοπ

H Billie Eilish περιορίζει την απήχηση του Χιπ χοπ

Πολλοί Έλληνες φίλοι του ροκ κορόιδευαν στην αρχή αυτό το κοριτσάκι, όμως η επιτυχία της έβαλε φρένο στην απόλυτη κυριαρχία του Χιπ χοπ γι' αυτό θα πρέπει να την συμπαθήσουν.

Βέβαια είναι λίγο δύσκολο όποιος αγαπάει την μουσική να την απορρίψει. Έχει κάνει σημαντικά τραγούδια που βρήκαν απήχηση σε μικρούς και μεγάλους.

Αν δεν την καταστρέψει η τόσο υπερβολική δημοσιότητα, στα επόμενα 10 χρόνια θα έχει πολλές επιτυχίες.

Το σύστημα έχει ανάγκη από τραγουδιστές-συγκροτήματα που μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, η μουσική θέλει την αγάπη σας.

Το ξέρω θα γελάσετε, αλλά όποιος δεν αγαπάει την μουσική χαμένος βγαίνει.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις και τα μέλη τους χάνουν την ανθρωπιά τους όταν παίρνουν θέσεις εξουσίας σε αντίθεση με τους Αμερικανούς προέδρους που κάθε μέρα έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Οι δικοί μας υποκύπτουν βέβαια στο βάρος των υποχρεώσεων, είναι όμως και λίγο 'λόρδοι', νιώθουν σαν Βασιλιάδες απέναντι στον 'λαουτζίκο'.

Ούτε ένας δεν έχει βρεθεί να εκτιμήσει αυτό που κάνουμε, από κανένα κόμμα, όλοι δηλώνουν (και μερικοί ακούνε ακόμα τον Γιάννη) ακροατές μας, αλλά επί της ουσίας, αδιαφορία.

Όμως λένε ότι οι πολιτικοί είναι εικόνα αυτών που τους ψηφίζει, από τους 600.000 επισκέπτες μας κάθε μήνα, μόνο καμιά εικοσαριά δείχνουν ότι νοιάζονται για την προσπάθεια μας.

Μερικοί με αποκαλούν ζητιάνο, εγώ απλά 'τραβάω το σχοινί' μήπως και σπάσει, η ζωή είναι μικρή και είναι επώδυνο ψυχικά να προσπαθούμε κάθε τρεις και λίγο να κάνουμε την πλειοψηφία να αγαπήσει την κάθε Billie Eilish. Δεν είμαστε βέβαια πιο έξυπνοι, όμως ακούμε μουσική 16 ώρες την ημέρα σε μερικές περιπτώσεις και όσο κάνεις κάτι δεν χάνεις την επαφή σου με αυτό.

Αν πάρουμε ένα καλό εμπορικό site πρώτης κατηγορίας, θα τολμούσα να πω ότι έχουμε το 1/20 ή και καλύτερη αναλογία της απήχησης του, από την πίτα της διαφήμισης παίρνουμε όμως σε σχέση με το καθένα από αυτά το 1:500.000, δηλαδή μιλάμε για αβυσσαλέα διαφορά.

Αλλά όπως έλεγε και ο άλλος, αυτή είναι η Ελλάδα.

Να ακούτε και να αγαπάτε την μουσική, όσο για μας δεν πειράζει θα βρούμε τον δρόμο μας.

Κώστας Ζουγρής