Ονειρική συναυλία στην μνήμη του Ginger Baker με Clapton, S. Winwood, Roger Waters, Ron Wood

Ονειρική συναυλία στην μνήμη του Ginger Baker με Clapton, S. Winwood, Roger Waters, Ron Wood

Η συναυλία στην μνήμη του Ginger Baker από Clapton & Friends την περασμένη Δευτέρα στο Apollo Hammersmith του Λονδίνου θα μείνει αξέχαστη. Μέχρι την παραμονή δεν ξέραμε ποιοι φίλοι του θα παραβρεθούν. Δεν φαντάζεσαι τι έγινε όταν δίπλα από τον Clapton εμφανίστηκε ο Waters με το μπάσο στη θέση του Jack Bruce και στο 3ο τραγούδι εμφανίστηκε ο Ron Wood για να σιγοντάρει τον Clapton στο «White Room».

https://www.youtube.com/watch?v=jg_SAxcLuXw

Πρόσεξε τι κάνει εκεί ο Wood με την κιθάρα και το πετάλι.
Αργότερα μάθαμε ότι αυτό που είδαμε δεν ήταν μια απλή all stars συγκέντρωση, αλλά προσεκτικά διασκευασμένα τραγούδια από τον Clapton και τον Nile Rodgers, ο οποίος βγήκε και έπαιξε και έμεινε στη σκηνή με την κιθάρα του αρκετά λεπτά μετά το τέλος της συναυλίας κάνοντας πλάκα με το κοινό.

Περιττό να πω ότι ο Winwood έχει διατηρήσει απόλυτα τη φωνή του και ότι είναι ένα θαύμα να τον βλέπεις με την κιθάρα του να στέκεται δίπλα στον Clapton και να τραγουδάει «Had To Cry Today»

https://www.youtube.com/watch?v=IqJWKBJKd7A

Το λονδρέζικο κοινό μεταξύ 40 και 75 ανάμεσα τους πολλοί νεαροί, γιοί και εγγόνια με κάνουν να πιστεύω ότι το Ροκ και οι κιθάρες δεν έχουν πεθάνει κι ότι μετά από Clapton, Winwood, Rodgers κλπ. θα έρθουν άλλοι για να μαγέψουν τις επόμενες γενεές.

Eric Clapton and Friends – A Tribute to Ginger Baker, Eventim Apollo Hammersmith, London, 2/17/20
1. “Sunshine of Your Love”

2. “Strange Brew”
3. “White Room”
4. “I Feel Free”

5. “Tales of Brave Ulysses”
6. “Sweet Wine”
7. “Blue Condition”
8. “Badge”
9. “Pressed Rat and Wart Hog”
10. “Had to Cry Today”
11. “Presence of the Lord”
12. “Can’t Find My Way Home”

13. “Well All Right”
14. “Do What You Like” / “Toad”

Encore
15. “Crossroads”

Eric Clapton and Friends

Read More: Eric Clapton and Friends Honor Ginger Baker: Videos and Set List | https://ultimateclassicrock.com/ginger-baker-tribute-eric-clapton/?utm_source=tsmclip&utm_medium=referral

Θέος Κτίστης

Γίνε μέλος της ομάδα μας